Kornel Kubík Rôzne

Svetový úspech slovenskej gymnazistky: Na olympiáde v USA vybojovala bronzovú medailu!

V medzinárodnej olympiáde bodovala slovenská gymnazistka Adriana Hološková. Žiačka Gymnázia v Myjave zaujala monitoringom jarnej migrácie obojživelníkov v lokalite Hradište pod Vrátnom. Na Medzinárodnej olympiáde projektov trvalo udržateľného rozvoja (I-SWEEEP 2014) získala bronzovú medailu.

Ilustračný obrázok k článku Svetový úspech slovenskej gymnazistky: Na olympiáde v USA vybojovala bronzovú medailu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Siedmy ročník súťaže sa konal od 30. apríla do 5. mája v americkom Houstone. Slovenské farby v USA obhajovali dvaja víťazi Celoštátnej súťažnej prehliadky bádateľských projektov žiakov stredných škôl – Scientia Pro Futuro, ktorá sa koná každoročne v novembri počas Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Adriana Hološková súťažila v kategórii životné prostredie a Štefan Selepko, žiak Gymnázia P. Horova v Michalovciach, v kategórii technológie.

Naši stredoškoláci súťažili v konkurencii 556 najšikovnejších študentov zo 66 krajín sveta. V troch súťažných kategóriách – energia, technológie a životné prostredie – sa súťažiaci prezentovali 385 bádateľskými projektmi. Projekty posudzovala medzinárodná hodnotiaca komisia, ktorá pozostávala z 265 odborníkov na uvedené oblasti, informuje občianske združenie Mladí vedci Slovenska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM