Jakub Forgács Zábava

Tento nápad im fakt vyšiel: Maturantom po meste jazdí tablo... na autobuse!

Tomu sa povie nevšedný nápad! Keď už tablo, tak prečo by nemalo pútať pozornosť. Zrejme to si povedali maturanti z gymnázia, keď stavili na originalitu a tablo si nechali nalepiť na autobus MHD.

Ilustračný obrázok k článku Tento nápad im fakt vyšiel: Maturantom po meste jazdí tablo... na autobuse!
Zdroj: Dnes24.sk

Študenti záverečného ročníka Športového gymnázia v Banskej Bystrici naozaj pútajú pozornosť. Tablo im totiž jazdí na autobuse.

„Takéto tablo sa zrodilo v hlave mojej maminy už asi pred mesiacom, ale to sme ešte nevedeli, že sa to aj podarí zrealizovať,“ povedala Alexandra Šeligová, iniciátorka celého nápadu, ktorá doplnila, že už na začiatku z neho boli obe nadšené. „Dali sme teda spraviť kalkuláciu a grafický návrh celého tabla,“ spomína.´Tablo, ktoré by ich inak vyšlo asi na slušný peniaz, dokázali zaplatiť vďaka pomoci sponzorov.

Alexandra sa celý nápad snažila utajiť do poslednej chvíle, takže o tom vedeli len kompetentní a ona. „Spolužiakom som povedala, že mám pre nich prekvapenie, ale mimo školy,“ prezradila. Vo štvrtok teda nastúpili na autobus a spoločne išli do SADky. „Najprv som ich trošku oklamala, že sa idú povoziť na nezvyčajnom aute – Tatre, ktorá je tiež unikát sama o sebe,“ povedala a ako dodala, boli z toho nadšení, ale to naozajstné prekvapenie prišlo až potom.

Keď sa otočili, stál tam autobus s ich fotkami. „Tá fotka vzadu bola prekvapením aj pre mňa, pretože o nej som vôbec nevedela. Bol to úžasný zážitok,“ spomína Alexandra. Potom sa na svojom „tablovom“ autobuse odviezli až do školy a všetkých žiakov vylákali von. „Zastavovali ma ľudia na ulici, že je to úžasný a originálny nápad, takže účel to určite splnilo,“ dodala šťastná študentka. Autobus s tablom bude meniť linky číslo 23, 32 a 26 a bude jazdiť až do konca mája, kým žiaci 8.A nezmaturujú.

Foto: Gabriela Mendelová

Originálny nápad bystrických maturantov: Po meste im jazdí tablo, na autobuse!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM