Peter Handzuš Šport

Snowboardové šialenstvo na Štrbskom Plese: Na toto všetko sa môžete tešiť!

Počet jazdcov hlásiacich sa na najväčšie snowboardové podujatie zimy na Slovensku Sony Xperia Snowboardfest 2013 rastie. Registrácie už prišli z Nórska, Fínska, Švédska, Rakúska, Slovinska, Česka a samozrejme aj zo Slovenska. Novinkou je, že akcia sa natiahne na dva dni.

Ilustračný obrázok k článku Snowboardové šialenstvo na  Štrbskom Plese: Na toto všetko sa môžete tešiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori lákajú na veľký skok

Podľa organizátorov čaká na účastníkov súťaže Big Air profesionálne pripravený skok. „V trinásťročnej histórii akcie sme ešte nezaznamenali také ideálne podmienky na postavenie naozaj obrovského Big Air. Uvedomujeme si, že to je najlepšia pozvánka pre divákov ale najmä jazdcov, keďže taká zostava, aká bude na Štrbskom Plese sa inde na Slovensku nedá vidieť,“ priblížil aktuálny stav príprav Jozef Murín z Boardcore Agency.

Podľa neho sa vďaka snehovým podmienkam podarí pripraviť až 2 skoky na jednej platforme. „Pôjde o jeden veľký s rozmerom 18 až 20 metrov a druhý menší, s rozmerom asi 14 metrov. To by malo uspokojiť každého z pretekárov. Chceme od nich, aby dobre zaskákali a poriadne si užili náš snowboardfest,“ dodal Murín

Čo uvidíte na Štrbskom Plese?

Program na Štrbskom Plese sa rozširuje na dva dni – v piatok 15. februára predvedú jazdci tréningový Warm Up – zahrievacie kolo, akúsi ochutnávku ich umenia, ale chýbať nebude ani množstvo súťaží pre divákov, bar aj hudba.

Na druhý deň – v sobotu 16. februára – už je na programe samotná súťaž v skoku Big Air, zaradená ako jediná na Slovensku aj do medzinárodného seriálu World Snowboard Tour.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM