Kornel Kubík Udalosti

TIP NA VÍKEND: Pozrite si majstrov vo vytesávaní ľadových sôch aj čínsky múr zo snehu

Máte už plány víkend? Ak ešte nie, prinášame vám tip. Prvý februárový víkend bude na Hrebienku vo Vysokých Tatrách patriť akcii s názvom Tatry Ice Master 2014.

Ilustračný obrázok k článku TIP NA VÍKEND: Pozrite si majstrov vo vytesávaní ľadových sôch aj čínsky múr zo snehu
Zdroj: Dnes24.sk

Na Hrebienku sa počas víkendu predstavia najlepší majstri vo svojom umení, a to vo vytesávaní ľadových sôch. Umelci z desiatich krajín sveta budú súťažiť o výrobu najkrajších ľadových sôch v troch rôznych kategóriách. V piatok sa na Hrebienku budú vytesávať sochy na tému medvede, v sobotu to budú diela s cieľom vytvoriť krajinu, odkiaľ pochádzam a v nedeľu sa program zavŕši ľubovoľnou témou.

Na Hrebienku pribudne čínsky múr

Víkend plný ľadovej krásy, hudby, dobrého jedla, pitia a veľkolepej ľadovej ohňovej šou na záver. Novinkou druhého ročníka ľadového podujatia bude čínsky múr, ktorý prevedie návštevníkov až k top atrakcii tejto zimy – Tatranskému ľadovému dómu. Čínsky múr bude vyrobený zo snehu, 60 metrov dlhý, vysoký tri metre a jeden a pol metra široký, čiže bude priechodný.

Uzavrie to ohňová šou

Sochári z Japonska, Ruska, Veľkej Británie, Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska, Rumunska, Srbska a Fínska si rozdelia 46 ton ľadu, aby vytvorili na Hrebienku niečo jedinečné.

Atmosféru ľadového kráľovstvá doplnia hudobné vystúpenia. V piatok sa divákom predstaví Marián Čekovský spolu s Natašou Džunkovou, v sobotu zaspieva Katka Knechtová. V nedeľu podujatie uzavrie veľkolepá ľadová ohňová šou maďarského umelca Zsolta M. Tótha.

Student24/Simona Ivančáková, foto: autorka

Chcete sa aj vy stať tvorcom spravodajstva Študent24? Máte záujem pripravovať rozhovory, zúčastňovať sa inšpiratívnych podujatí a nahliadnuť do zákulisia školstva? Napíšte nám na: student@global24.sk

Tip na víkend: Pozrite si majstrov vo vytesávaní ľadových sôch aj čínsky múr zo
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM