Kornel Kubík Udalosti

TIP NA VÍKEND: Ružomberok sa cez víkend roztancuje

Posledná marcová sobota bude v Ružomberku patriť spoločenským tancom. V Športovej hale Koniareň sa uskutoční 1. kolo Slovenského pohára a Pohár primátora mesta Ružomberok v tanečnom športe.

Ilustračný obrázok k článku TIP NA VÍKEND: Ružomberok sa cez víkend roztancuje
Zdroj: Dnes24.sk

Najlepší tanečníci zo Slovenska, Česka, Maďarska či Ukrajiny zaplnia Športovú halu Koniareň v Ružomberku, aby zabojovali o najlepšie umiestnenie v štandardných, ale aj latinskoamerických tancoch. Súťažiť sa bude v 15-tich kategóriách, ktoré sa delia na dve hobby súťaže, deväť bodovacích a štyri pohárové súťaže. Hlavnými organizátormi podujatia sú Slovenský zväz tanečného športu, mesto Ružomberok a tanečné štúdio Maestro. Diváci uvidia tancovať mnoho vekových kategórií. „Písmenom D označujeme začiatočníkov, mierne pokročilých písmenom C a pokročilí súťažia v kategórií B,“ vysvetlil bodovacie kategórie usporiadateľ súťaže, Róbert Szolnoki.

Víťazi postúpia na Svetový pohár

Slovenský pohár sa skladá zo siedmich kôl a hneď úvodné z nich sa začne na Liptove. Tanečné páry počas celého obdobia zbierajú body, ktoré sa im postupne zapisujú do tabuľky. Pár s najvyšším počtom bodom na konci siedmeho kola sa stane víťazom Slovenského pohára a postúpi na Európsky, ale aj Svetový pohár. „Najlepších tanečníkov v medzinárodnej kategórií a kategórií A uvidia návštevníci na Slovenskom pohári, ktorý sa začne po skončení Pohára primátora mesta. Jeho súčasťou je aj slávnostný galaprogram, kde súťaž vyvrcholí,“ doplnil Szolnoki.

Pohár primátora

Tanečné páry zabojujú aj o víťazstvo v súťaži o Pohár primátora mesta Ružomberok. „Nesmierne sa teším, že ma organizátori požiadali, aby sa súťažilo aj o pohár primátora. Verím, že v sobotu ho budem môcť odovzdať najlepšiemu páru,“ povedal na záver primátor mesta Ružomberok Ján Pavlík.

Student24/Simona Ivančáková
Ilustračné foto: autorka

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM