Jaroslav Dodok Zábava

Tomáš Klus rozdal na Slovensku tonu pozitívnej energie

Český pesničkár a herec Tomáš Klus a jeho cílová skupina, ako nazvali svoje hudobné zoskupenie, odštartoval v októbri 2012 svoje prvé česko-slovenské turné „Ani si nesedejte“. Po sérii koncertov na Slovensku sa presúva opäť do rodného Česka.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Klus rozdal na Slovensku tonu pozitívnej energie
Foto: Jaroslav Dodok

Nielen hudobný zážitok

Tomáš Klus spolu s gitaristom Jiřím Kučerovským pozvali na svoje jesenné turné dvoch špeciálnych hostí – Jana Lstibůrka (kontrabas) a Petra Škodu (cajón), ktorý má za úlohu udržiavať rytmus kapely. Okrem piesní z albumov Tomáša Klusa si pripravili pre fanúšikov aj tieňové divadlo, ktoré nápadito zakomponovali do svojich koncertov.

Ako bonus predviedli svojho tvorivého ducha pri improvizovaných piesňach na témy, ktoré autenticky vznikli priamo na mieste. V nich Tomáš zaspieval na podnet publika napríklad na tému Krásy Slovenska v štýle dychovky alebo pieseň venovanú „Bambimu“, ktorý je technickým členom ich organizačného tímu, ladenú v hudobnom štýle reggae. Kapela sa pritom v momente zladila a k práve vznikajúcemu textu vytvárala pôsobivý hudobný podklad.

Vtipní od kosti

Medzi piesňami chalani vypĺňali priestor krátkymi príbehmi či diskusiou, v ktorých nechýbala ich charizmatická vtipnosť. Počas koncertu zabávali divákov a nešetrili ani situačným humorom „na svoj účet“, napr. za motto večera na žilinskom koncerte vyhlásil Tomáš „Utajený humor“ , čím naznačoval, že keď sa budú snažiť povedať niečo vtipné a nikto to nepochopí, bude to spôsobené práve utajenosťou vtipu.

O ich humore tiež úsmevne poznamenal :„Humor budeme maskovať trápnosťou“, pričom diváci v sále sa takmer nepretržite smiali na tom, čo hovorili. Za potlesk originálne prejavili vďaku okrem tradičného „ďakujem“ aj pochvalnými slovami : „Pristane vám to, keď tlieskate.“

Kde ste ich mohli zastihnúť

Koncertné turné odohrali Tomáš Klus a jeho cílová skupina vo viacerých slovenských mestách – Bratislava, Prešov, Nové Mesto nad Váhom, Nitra, Považská Bystrica, Martin, Žilina a Trenčín. Už od 2. novembra 2012 bude šnúra koncertov pokračovať v Českej republike, kde budú koncertovať až do 16. 12. 2012, na kedy je naplánovaný záverečný koncert česko-slovenského turné v Plzni.

student24/Iveta Bátrnová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM