Jaroslav Dodok Životný štýl

Tomu sa hovorí prekvapenie: V električke dnes na cestujúcich čakali cukríky a perníky...

Aspoň na chvíľu zabudnite na neochotných a arogantných vodičov. Namiesto pravidelnej nespokojnosti dnes v jednej z električiek vládla výnimočná atmosféra. Miestny pán totižto oslavoval svoje narodeniny a to spoločne s cestujúcimi. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, ak by to zrovna nebol vodič ...

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa hovorí prekvapenie: V električke dnes na cestujúcich čakali cukríky a perníky...
Foto: Jaroslav Dodok

Aj napriek tomu, že od začiatku školského roka sťažností na stole Dopravného podniku mesta Bratislava pribúda od študentov stále viac a viac, tentoraz sa sťažovať naozaj nemohli. Namiesto neochotných či arogantných vodičov ich čakal, naopak, celkom veselý pán. A dôvod? Oslavoval svoje narodeniny!

Nie je to prvýkrát

Pavol Durec je vodičom električky už vyše 30 rokov. Svoje narodeniny oslavuje netradičným spôsobom spolu s cestujúcimi už 4 roky. Aj keď je počasie v hlavnom meste Slovenska viac než nepríjemné, úsmevu sa vo vyzdobenej električke ubránil naozaj málokto.

Sladké prekvapenie

„Mám narodky! Ponúknite sa a príjemnú cestu!“ Pavol nechal odkaz pre všetkých. V deň svojich narodenín sa rozhodol, naopak, obdariť ostatných. Cukríky či perníky rozvešal v električke a nedotknuté dlho neostali. Ako sám priznal, do práce dnes prišiel o čosi skôr, aby stihol výzdobu ešte pred prvou jazdou.

Úsmev za úsmev

„Som rád, že môžem ľuďom vyčariť aspoň na chvíľu nefalšovaný úsmev na tvári. Keď som videl ľudí, ktorí vystúpili z mojej električky usmiati, tak som mal na tvári úsmev aj ja. Takže sme si takto navzájom spríjemnili deň,“ dodáva Pavol.

Okrem zlepšenia nálady ho však cestujúci obdarovali aj milými odkazmi. Na trase k Univerzite Komenského mu osobitne popriali právnici. Bez blahoželania neodišli ani zahraniční študenti, pracujúci či seniori. Samozrejme, na gratuláciu nezabudla ani naša redakcia! „Bolo to jedno z najpríjemnejších cestovaní na vyučovanie! Takí milí by mohli byť všetci a ani cukríky nám nemusia dávať.“ opisuje cestu do školy Dominika (20), študentka Univerzity Komenského.

V práci ho chvália

Pavol Durec je jediným svojho druhu, ktorý sa o svoj slávnostný deň delí aj s ostatnými. Reakcie dopravného podniku sú rovnako pozitívne. „DPB zaznamenal na oslavu vodičových narodenín v električke veľmi pozitívne ohlasy. Milé prekvapenie od vodiča podnik preto len víta," dodala Adriana Volfová, hovorkyňa DPB.

Narodeninová oslava nie je jedinou aktivitou pána Pavla. Jazda so snehuliačikom na prednom nárazníku s 25-ročnou tradíciou je signálom, že v električke nájdete jedného z najpozitívnejšie mysliacich vodičov v Bratislave.

Veselý ujo aj v autobuse č. 31

Aj keď je dnešný oslávenec jediný, ktorý oslavuje v električke, podobne veselým zážitkom je aj jazda jedným z autobusov s konečnou zastávkou v Mlynskej doline – študentskom mestečku. Jazda týmito autobusmi je zväčša bojom o prežitie a súperením, kto sa ešte zmestí a kto si počká na ďalší. Hotové utrpenie! Teda až do chvíle, kým nezažijete cestovanie so „spievajúcim vodičom 31-ky,“ ako ho nazvali fanúšikovia jeho skupiny na sociálnej sieti.

Hity z jeho vlastného CD nosiča zlepšia náladu aj v ten najhorší deň. A ak by sa niekomu málilo, ujo šofér si spieva tak nahlas, že sa stačí len započúvať. „Najradšej mám Chicago – Hard to say I´m sorry a Sunshine reggae od Boba. To sú moje srdcovky!“ prezradil o sebe usmievavý spevák – vodič, ktorého meno ešte stále nepoznáme.

Pri ďalšej nezvyčajnej ceste zistíme opäť niečo nové a budeme Vás, našich čitateľov, o všetkom informovať. Pánovi Pavlovi želáme aj touto cestou ešte raz všetko najlepšie! A obom vodičom prajeme, aby im optimizmus vydržal a nakazili dobrou náladou aj nás ostatných!

Za redakciu Student24 Laura Kellöová

Tomu sa hovorí prekvapenie: V električne dnes cestujúcich čakali cukríky a perní
1
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM