Jaroslav Dodok Univerzity

TOP 10 PROFESIÍ pre absolventov vysokých škôl

Nedávno sme vám priniesli rebríček TOP 10 FAKÚLT, s ktorými sa najľahšie zamestnáte. Tento krát vám ponúkame TOP 10 PROFESIÍ, na ktoré zamestnávatelia najčastejšie hľadajú absolventov vysokých škôl.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 PROFESIÍ pre absolventov vysokých škôl
Foto: Jaroslav Dodok

Za uplynulý rok zamestnávatelia na voľné pracovné miesta vhodné aj pre absolventov vysokých škôl najčastejšie hľadali administratívnych pracovníkov. Rebríček pre student24.sk vypracoval pracovný portál Profesia.sk.

TOP 10 PROFESIÍ

… na ktoré zamestnávatelia najčastejšie hľadajú nových ľudí vrátane absolventov vysokých škôl 1. Administratívny pracovník, referent 2. Obchodný zástupca 3. Asistent 4. Telefonický operátor 5. Účtovník 6. Programátor 7. Helpdesk operátor 8. Finančný analytik 9. Klientsky pracovník 10. IT konzultant

Tretina mladých chce pracovať v administratíve

O administratívnu prácu nemajú záujem len zamestnávatelia, ale aj mladí ľudia hľadajúci si prácu. Podľa portálu Profesia.sk v minulom roku 17– až 24-roční ľudia mali najčastejšie záujem zamestnať sa ako administratívny pracovník či referent. A to až tretina z nich. Iba o čosi menší záujem bol o prácu recepčného, predavača či čašníka.

Pri výbere povolania je, samozrejme, jedným z hlavných kritérií mzda.** Priemerný plat absolventov je 837 eur mesačne.** Najviac zarobia tí, ktorí po vysokej škole zostanú pracovať v Bratislave, a to 938 eur. Naopak, najnižšie platy sú v Prešovskom kraji, kde mesačne zarobia 668 eur. Údaje pochádzajú z portálu Platy.sk

Už čoskoro vám prinesieme názory zamestnávateľov na absolventov, ktorí prezradili aj to, ako veľmi dôležitá je pre nich prax či škola, ktorú vyštudovali. Pozrite si rebríček slovenských fakúlt a škôl, s ktorými sa najľahšie zamestnáte. Podrobnosti TU!

student24.sk/Kornel Kubík foto: student24.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM