Jaroslav Dodok Šport

Tour de France: Peter Velits vyhral horskú prémiu!

Slovenský cyklista Peter Velits sa zaradil medzi hrdinov štvrtkovej 11. etapy pretekov Tour de France, ktorá viedla z Albertville na vrchol La Toussuire - Les Sybelles a merala 148 km. Peter Sagan si udržal zelený dres, lídrom ostal Wiggins.

V poradí jedenáste pokračovanie 99. ročníka, ktoré bolo jedným z najnáročnejším v itinerári, vyhral Pierre Roland a vybojoval druhý úspech pred tím Europcar, keďže v stredu sa tešil Thomas Voeckler.

Roland, ktorý pred rokom vyhral etapu na L´Alpe d´Huez, sa presadil pred krajanom Thibautom Pinotom a Britom Christopherom Froomom.

Jazdec tímu Omega Pharma-QuickStep Peter Velits sa vďaka štvrtkovej aktivite a víťazstvu na horskej prémii kategórie HC posunul na 5. miesto súťaže vrchárov. Do dresu s červenými bodkami sa oblečie po štvrtku Fredrik Kessiakoff. Peter Sagan si aj naďalej udržal zelený dres lídra bodovacej súťaže.

V celkovom poradí si žltý dres lídra aj naďalej vďaka pomoci tímu udržal Bradley Wiggins, jeho tímový kolega Christopher Froome sa dostal na 2. priečku a Vincenzo Nibali na tretiu. V 11. etape stratil obhajca prvenstva Cadel Evans, ktorý sa prepadol z druhej na štvrtú priečku.

Wiggins vedie pred Froomom o 2:05 min. Peter Velits napokon prišiel do cieľa na 21. priečke a celkovo mu patrí 24. pozícia. Peter Sagan i Martin Velits prišli do cieľa s odstupom 33:20 min. Celkovo je Sagan na 58. a Martin Velits na 103. mieste.

student24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM