Festivaly

Trnava tento víkend ožije mladými: Festival Lumen už po 23-krát!

Tisíce mladých ľudí z celého Slovenska do Trnavy priláka Trnavský city music festival. Festival Lumen sa uskutoční už po 23-krát a jeho úspech u mladých je čoraz silnejší. Veď okrem prednášok, dobrých koncertov a nových priateľstiev ľudia zažijú atmosféru námestí tak, ako sa vidí len raz za rok.

Ilustračný obrázok k článku Trnava tento víkend ožije mladými: Festival Lumen už po 23-krát!
Zdroj: Dnes24.sk

HISTORY MAKER – takto znie motto Festivalu Lumen. Nie len mottom a dobrou hudbou, ktorá bude znieť na viacerých miestach, ale hlavne množstvom mladých ľudí z celého Slovenska, ktorí tvoria atmosféru festivalu, bude už 23. ročník Festivalu Lumen pestrý.

Dávka energie sa vracia do Trnavy. Martin Smith, bývalý frontman kapely Delirious, ktorá na Festivale Lumen zavítala v roku 2008 a roztancovala celé námestie, sa vracia. Ponuka sprievodného programu je taktiež pestrá. Mladým ponúka vyše 25 prednášok a workshopov na rôzne aktuálne témy. Organizátori pozývajú prednášať hostí zo Slovenska i zahraničia, preto sa workshopy tešia hojnej účasti z radov mladšej i staršej generácie.

Mária Čírová, Pišta Vandal s hosťami vo svojej talkshow Obludárium, Godzone, Tanečné divadlo ATak, zaujímavé workshopy a divadelné predstavenie o don Titusovi Zemanovi, improvizačné zoskupenie Kapor na scéne, to sú lákadlá sprievodného programu XL zóny.

Festival spojený s oslavou Don Bosca

„Novinkou tohto ročníka je rozšírenie sprievodného programu festivalu, čo znamená, že v piatok ponúkneme 4 zaujímavé projekty v XL zóne a Oslavu 200 rokov od narodenia Dona Bosca. Hudobný program s hosťami ako Martin Smith, Sima Martausová a dvomi britských formáciami GuvnaB a The Gentlemen, je pripravený na sobotu večer“, priblížil program riaditeľ Festivalu Lumen Ján Holubčík.

Festival Lumen sa uskutoční tento víkend 5 a 6. júna 2015 v Trnave. XL zóna bude spoplatnená 14 €. Organizátori tak ako minulý rok zabezpečia pre účastníkov ubytovanie na škole a na tento rok pridali dobrú čajovňu. Program na Trojičnom námestí bude pre všetkých zadarmo.

Študent24/Matúš Sedlák

Pozrite si FOTOREPORTÁŽ z Festivalu Lumen v roku 2014: Tisíce mladých, množstvo hudby aj talkshow Čekovského.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM