Katarína Oravská Šport

Týmto mladým to s raketami ide: Domov doniesli tri tituly majstrov Európy!

Športovcom z klubu Speed FUn Podbrezová sa podaril neuveriteľný úspech. Na vrcholovom šampionáte reprezentovali ukážkovo. Doma tak máme tri tituly majstrov Európy.

Ilustračný obrázok k článku Týmto mladým to s raketami ide: Domov doniesli tri tituly majstrov Európy!
Zdroj: Dnes24.sk

„Podbrezová je malá obec, má však medzi sebou šikovných a výnimočných ľudí. Sú to ešte len dospievajúce deti, ktorých koníčkom je šport, konkrétne speed badminton,“ povedala prezidentka klubu SpeedFUn Podbrezová Iveta Štrajaneková, ktorá je na svojich zverencov patrične hrdá.

Ako ďalej informovala, pred pár dňami sa skončili vo Varšave Majstrovstvá Európy v speed badmintone a klub SpeedFUn Podbrezová mal na tomto vrcholnom šampionáte svoje zastúpenie. Reprezentovali ho Lucia Pančíková v kategórii U 14, Patrik Turňa U 18 a Nikola Bariaková U 18. Lucka Pančiková sa umiestnila vo svojej kategórii na 5.- 8. mieste.

Podbrezovský klub má od 26. júla troch majstrov Európy. Patrik Turňa so svojim spoluhráčom Adamom Kakulom (SbK Topoľčany), obsadil v kategórii U 18 v štvorhre juniorov prvé miesto a stali sa majstrami Európy. Nikola Bariaková so spoluhráčkou Kristínou Ščavnickou (Sbk Lipany), kateg. U 18 získali titul majsteriek Európy vo štvorhrách.

Osobitnú kategóriu tvorí úspech Nikoly Bariakovej, ktorá sa v tvrdej konkurencii prebojovala svojimi skvelými výkonmi k titulu majsterky Európy, kateg. U 18 dvojhry.

Foto: SpeedFUn Podbrezová

Domov doniesli tri tituly majstrov Európy!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM