Monika Vengrínová Šport

Univerziáda finišuje: Týždeň športového sviatku na Štrbskom Plese uzavrie záverečný ceremoniál

Po týždni plnom športu sa Štrbské Pleso so stovkami športovcov z celého sveta rozlúči. Slávnostným ceremoniálom sa ukončí prvá, slovenská časť Zimnej univerziády 2015. Užite si posledné chvíle s bohatým sprievodným programom.

Ilustračný obrázok k článku Univerziáda finišuje: Týždeň športového sviatku na Štrbskom Plese uzavrie záverečný ceremoniál
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

O 14.00 hodine dnes štartujú posledné preteky družstiev v skokoch na lyžiach mužov na mostíku HS 100. O 16.15 si nenechajte ujsť bohatý kultúrny program pripravený obcami a mestami tatranského regiónu. A o 18.00 uni­verziádny športový sviatok ukončí záverečný ceremoniál. Všetko sa to bude diať v amfiteátri na Štrbskom Plese.

Počas dnešného nedeľného dňa sa bude tiež obec Štrba prezentovať ukážkami tradičnej ľudovej hudby, tancov a dobových remesiel a ďalšími animáciami. Predstavia sa valaškár, rezbár, hrnčiar či kováč. V stánkoch Tatranského regionálneho centra pred športovým areálom bude až do 18.00 hodiny v prevádzke dočasná priehradka Slovenskej pošty, ktorá bude dávať druhú príležitostnú pečiatku s dátumom ukončenia Zimnej univerziády 1.2.2015. K dis­pozícii bude aj prvá príležitostná pečiatka k začiatku ZU. V predaji bude príležitostný poštový lístok s prítlačou ZU a doplnkový tovar a ceniny.

Aj počas posledného dňa Zimnej univerziády si návštevníci budú môcť vlastnoručne vyraziť pamätnú mincu podujatia a Štrbský denár a získať zdarma rôzne upomienkové predmety s logom Univerziády. Okrem kultúrnych vystúpení a medailových ceremoniálov je pre verejnosť otvorený aj drevený amfiteáter ceremoniálov Zimnej univerziády, kde sa návštevníci môžu odfotiť na stupňoch víťazov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM