Jaroslav Dodok Kultúra

Univerzita Komenského: Koncert vďaky pre všetkých, ktorí pomohli

Už tento piatok 13. apríla Robo Opatovský, Martin Harich, Pavol Hammel, Alžbeta Kolečkárová, Monika Bagárová, Beáta Dubasová a mnohí ďalší zaspievajú na námestí SNP v Bratislave a poďakujú všetkým, ktorí za zapojili do verejnej finančnej zbierky, kt

Koncert vďaky, ako ho nazvali organizátori, bude súčasťou Dňa narcisov. Jeho myšlienkou je nielen poďakovať, ale hlavne spájať ľudí v boji proti rakovine. „Koncert vďaky pripravujeme tretíkrát a je to naše vyjadrenie poďakovania verejnosti,“ povedala pre Školský servis TASR Eva Kováčová z Ligy proti rakovine.

Moderovania koncertu sa už po tretíkrát ujali Richard Vrablec a Lucia Hablovičová. Počas koncertu zájemcivia môžu dostať kvietok narcisu či autogram aj od hercov zo seriálov Ordinácia v ružovej záhrade a Druhý dych. Svoju podporu prisľúbili i tváre projektu Avon proti rakovine prsníka.

V piatok 13. apríla bude v slovenských mestách až 16.273 dobrovoľní­kov znbierať finančné prostriedky počas jedinej finančnej zbierky Ligy proti rakovine, z ktorej môže LPR podporovať onkologických pacientov a ich rodiny. Dobrovoľníkovú prevažne mladých ľudia, ktorí sa rozhodli aj týmto spôsobom zapojiť do zbierky, spoznáte podľa farebnej bubliny žlto-zeleno-červnej farby s kvetom narcisu vo vnútri, s číslom dobrovoľníka a názvom „dobrovoľník“ a „Deň narcisov 2012“.

Symbol zbierky žltý narcis v tento deň nájdete aj na niektorých titulkoch časopisov či v skúšobných kabínkach vo vybraných obchodných domov. V Deň narcisov si okrem ľudí pripnú narcis aj niektoré známe sochy v hlavnom meste.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM