Rôzne

Úžasný príbeh: Za ochotu pomôcť neznámej študentke dostal bezdomovec nečakanú odmenu

Svet obletel príbeh o bezdomovcovi menom Robbie a študentke z anglického mesta Preston, Lancashire (na fotke v strede). Robbie bol ochotný dať svoje posledné tri libry dvadsaťdvaročnej Dominique Harrison-Bentzen len preto, aby sa mohla taxíkom bezpečne dostať domov, keďže stratila kreditku.

Ilustračný obrázok k článku Úžasný príbeh: Za ochotu pomôcť neznámej študentke dostal bezdomovec nečakanú odmenu
Zdroj: Dnes24.sk

Dievča si peniaze nevzalo, no toto veľkorysé gesto sa bezdomovcovi rozhodlo aj tak odplatiť. Trvalo až štyri dni, kým sa Dominique podarilo bezdomovca Robbieho spätne vypátrať. Počas hľadania zistila, že nie je jediná, ktorej Robbie ochotne pomohol.

Dominique spustila zbierku, v ktorej chcela vyzbierať aspoň 500 libier na depozit nového bytu pre bezdomovca. Angličanka strávila noc v uliciach Prestonu. Aj napriek tomu, že sa k nej pripojilo šesť priateľov, priznáva, že noc bola oveľa vyčerpávajúcejšia a náročnejšie než si predstavovala: „Nespala som celú noc. No tie všetky reakcie, ktoré som dostala, boli neuveriteľné.“

Aj vďaka Facebooku a Twitteru sa jej príbeh dostal k mnohým ľudom z celého sveta, ktorí sa rozhodli Robbiemu takisto pomôcť. Za krátky čas sa tak vyzbieralo viac ako 21-tisíc libier. To, ako pokračuje zbierka a čo sa deje s Robbiem, môžete sledovať na facebookovej stránke Help Robbie, Preston's Homeless Hero.

Študent24/Simona Benetinová
Foto: facebook.com/hel­probbiepreston

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM