Jakub Forgács Udalosti

V Bystrici hľadali najkrajšiu stredoškoláčku: FOTOREPORTÁŽ z kastingu!

Banskou Bystricou i okolím sa hmýria pôvabné dievčatá jedna radosť. A tentoraz ich bol na meter štvorcový zvýšený počet. V meste pod Urpínom sa totiž konal kasting súťaže Miss stredných škôl. Pozrite si video aj fotoreportáž.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici hľadali najkrajšiu stredoškoláčku: FOTOREPORTÁŽ z kastingu!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V Banskej Bystrici sa uskutočnil kasting už siedmeho ročníka súťaže Miss stredných škôl Slovenskej republiky. Zaujať porotu sa mladé dievčatá snažili svojou charizmou, mierami či úsmevom. Prezradili o sebe vlastnosti, ktoré by mohli porotcov osloviť a pózovali pred fotoobjektívom. Napokon sa podarilo postúpiť do užšieho výberu až 8 zo šestnástich dievčat, ktoré sa zúčastnili kastingu pod Urpínom. To šťastie mali Erika Lettrichová z Turčianskych Teplíc, Melissa Záteková z Banskej Bystrice, Alexandra Špiriaková z Martina, Simona Folková z Brezničky, Júlia Krnáčová z Detvy, Rebecca Laura Richterová z Banskej Bystrice, Ema Kristofová z Banskej Bystrice a Katarína Krétiková z Banskej Bystrice.

„Banská Bystrica má dobrú spádovosť, od Lučenca, Brezna, dokonca od Martina, dievčatá neprídu do Žiliny, ale väčšinou sem. A rovnaké je to aj na juhu Slovenska, smerom na Maďarsko. V Banskej Bystrici nikdy nie je problém s účasťou,“ povedal riaditeľ súťaže Stanislav Šagáth.

Táto súťaž je doposiaľ jediná svojho zamerania v Európe s podmienkami od 15 do 19 rokov. Súťaž Miss stredných škôl Slovenskej republiky sa podľa Šagátha bude rozširovať aj na ďalšie krajiny, tohto roku by malo byť Chorvátsko a na budúci rok aj Taliansko a Francúzsko. No okrem príjemných zážitkov či cestovania, čakajú finalistky aj zmeny programu.

„Tento rok nebude voľná disciplína, to znamená, že budú dievčatá súťažiť v klasických disciplínach ako je prehliadka v spoločenských šatách a prehliadka v plavkách. Rozhovor s moderátorom nahradí disciplína, kde budú mať spracovať materiál o svojom kraji, respektíve o mieste, kde bývajú, v rámci rozvoja cestovného ruchu. To znamená odprezentovať na finálovom večeri miesto kde sa narodili, kde žijú a teda nejako prilákať návštevníkov,“ uviedol Stanislav Šagáth.

Ako nás ďalej informoval, voľnú disciplínu nahradí varenie so známym talianskym šéfkuchárom, ktorý bude mať na starosti dievčatá, aby ich zaučil do oblasti varenia a finálovú recepciu budú pripravovať spoločne. Popri tomto všetkom absolvujú sústredenia – jedno na Slovensku – tam sa naučia základné choreografie na finálový večer a v niektorom slovenskom stredisku vo vysokohorskom hoteli ich čaká fotenie.

„Potom je zahraničné sústredenie v Chorvátsku, kde sa bude fotiť pri mori a na pláne je aj módna prehliadka v Zahrebe za účasti nášho veľvyslanca. Tretie sústredenie je poznávacie, malo by byť v Taliansku a vo Francúzsku. Štvordňové sústredenie po zaujímavých prímorských mestách ale ešte konkrétne nevieme, ktoré to budú,“ povedal.

„Tam je na pláne autobusový zájazd, kde v rámci rozvoja cestovného ruchu by tiež mala byť módna prehliadka v Miláne, kde spolu s návštevou milánskej modelingovej agentúry, s ktorou spolupracujeme,“ dodal Šagáth. Finále súťaže sa uskutoční 21. júna 2015 v PKO v Prešove.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako to vyzeralo na banskobystrickom kastingu MISS stredných škôl!

Čítajte tiež:

Košické baby bojovali o postup aj v sexi plavkách: ZÁBERY z kastingu Miss stredných škôl!

Porotcovia o košických stredoškoláčkach: Do finále sme vybrali zaujímavé typy! FOTO

Mladé krásky v Prešove bojovali o postup: FOTOREPORTÁŽ z kastingu Miss stredných škôl

V Prešove hľadali najkrajšiu stredoškoláčku: Tieto dievčatá zaujali najviac!

Mladé krásky bojovali o postup: V Poprade hľadali najkrajšiu stredoškoláčku, zábery z kastingu!

Kasting na MISS stredných škôl: Tieto dievčatá chceli zaujať porotu!
3
Galéria
Kasting na MISS stredných škôl: Tieto dievčatá chceli zaujať porotu!
30
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM