Marcel Páleš Udalosti

Hemžilo sa to kráskami: Pozrite si zábery z regionálneho kastingu Miss stredných škôl

V poradí už šiesty ročník Miss stredných škôl Slovenskej republiky pokračoval kastingom v strede Slovenska. Preukázať svoju krásu, šarm, charizmu či jazykové znalosti prišli do mesta pod Urpínom študentky stredných škôl. Nechýbala ani atraktívna promenáda v plavkách.

Ilustračný obrázok k článku Hemžilo sa to kráskami: Pozrite si zábery z regionálneho kastingu Miss stredných škôl
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Novinky šiesteho ročníka sú postavené na nových vzdelávacích cieľoch, osvete a boji proti fajčeniu či užívaniu alkoholických nápojov u dievčat, ale aj v zmenách vo fungovaní súťaže. Zaujímavou informáciou je aj nové kritérium na podanie prihlášky do súťaže: záujemkyňa o korunku kráľovnej krásy totiž musí byť nefajčiarka.

„V súťaži treba yyzdvihnúť výchovný, náučný a prípravný charakter podujatia do života so školeniami – etika, etiketa, chôdza, fotenia, prejav pred kamerou a publikom, zahraničné a domáce sústredenia za účelom poznania krajín a miest i pomoci pri rozvoji a poznávaní cestovného ruchu, nadväzovaní zahraničných partnerstiev a neposlednom rade veľký úspech súťaže medzi partnermi a hlavne zahraničnými hostiteľmi,“ povedal riaditeľ Miss stredných škôl Slovenskej republiky Stanislav Šagáth.

Pred porotu predstúpili v plavkách

Už pred treťou hodinou poobede sa začali pred bystrickým hotelom Kúria schádzať krásky zo stredných škôl celého regiónu. Porota v trojčlennom zložení hodnotila všetky aspekty ženskej krásy. Každá súťažiaca predstúpila pred porotu v plavkách, následne ju porotcovia vyspovedali a napokon predviedla svoju chôdzu. Okrem vonkajšej krásy porotu zaujímala charizma, šarm, jazykové schopnosti a celkové vystupovanie každého dievčaťa.

Študentky sa prihlasovali do súťaže prevažne samé a najmä tie mladšie prišli na kasting aj s mamou. O súťaži sa dozvedeli v drvivej väčšine formou internetu a z odporúčaní niekoho z okruhu známych.

Fotenie aj pri mori

Finalistky sa môžu tešiť na sústredenie na Spiši a čaká ich aj fotenie pri mori. Vybrané krásky pocestujú do Chorvátska, kde absolvujú návštevu veľvyslanectva v Záhrebe a jeden večer budú mať s chorvátskou hudbou a zábavou. Dievčatá navyše pocestujú aj do mesta módy. V Miláne navštívia modelingovú agentúru.

Jednou z postupujúcich bola aj Kristína Frajtová z banskobystrického Gymnázia. „Kasting sa mi veľmi páčil. Počas čakania som bola nervózna, predstavovala som si, ako to asi bude prebiehať a čo sa bude diať Ale akonáhle som predstúpila pred porotu, všetko zo mňa opadlo, uvoľnila som sa a užila si to. Som nesmierne šťastná, že som postúpila,“ prezradila svoje dojmy druháčka z Gymnázia Andreja Sládkoviča Kristína (17).

A teraz si v našej fotogalérii pozrite krásky, ktoré súťažili o postup.

Kasting na šiesty ročník Miss stredných škôl
38
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM