Jaroslav Dodok Zábava

Extravagantný Dubaj opäť ohuruje svet: Postaví najvyššie ruské kolo na Zemi!

Najvyššia budova na svete exotickému emirátu dvíhajúcemu sa z púšte nestačí. Už tento rok sa v Dubaji začne stavať aj najvyššie ruské kolo na svete. Vyskúšali by ste si ho?

Ilustračný obrázok k článku Extravagantný Dubaj opäť ohuruje svet: Postaví najvyššie ruské kolo na Zemi!
Foto: Jaroslav Dodok

V Dubaji by sa čoskoro malo začať krútiť najvyššie ruské kolo na svete. K pompéznym stavbám Spojených arabských emirátov, akými sú najvyššia budova na svete Burdž Chalífa či umelý Palmový ostrov, ktorý predĺžil pobrežie Dubaja o 100 km, sa tak pridá nová rekordná atrakcia.

Stavba atrakcie, na ktorú dubajský vládca vyčlenil 1,19 miliárd eur, bola definitívne schválená tento týždeň. Ruské kolo dostane názov Dubai Eye a turistov dopraví do výšky 210 metrov. Svojou výškou tak prekoná London Eye (135 metrov), Singapur Flyer (165 metrov), ako aj plánovaný New York Wheel na Staten Island, ktorý by mal po dokončení v roku 2015 merať 190 metrov.

Projekt odráža obnovený hlad Dubaja po extravagancii v čase, keď sa jeho ekonomika po uplynulých troch rokoch opäť vzmáha. Nákladná séria projektov, ktorú dubajský šejk Muhammad bin Rášid Ál Maktúm predstavil ešte v roku 2009, sa pomaly mení na realitu.

So stavbou ruského kola sa začne ešte tento rok, neskôr by sa k nemu mali pridať aj tematické parky a satelitné mesto nesúce meno dubajského vládcu.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM