Kornel Kubík Udalosti

V Ružomberku sa vlnilo v rytme hudby: Predviedlo sa viac ako 320 tanečných párov

Posledná marcová sobota patrila v Ružomberku spoločenským tancom. V Športovej hale Koniareň sa uskutočnilo 1. kolo Slovenského pohára a Pohára primátora mesta Ružomberok v tanečnom športe.

Ilustračný obrázok k článku V Ružomberku sa vlnilo v rytme hudby: Predviedlo sa viac ako 320 tanečných párov
Zdroj: Dnes24.sk

Najlepší tanečníci zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska či Ukrajiny zaplnili Športovú halu Koniareň v hojnom počte. Všetci chceli dosiahnuť rovnakú vec: zabojovať o najlepšie umiestnenie v štandardných, ale aj latinskoamerických tancoch. Súťažilo sa v 15 kategóriách, ktoré sa delili na dve hobby súťaže, deväť bodovacích a štyri pohárové súťaže. Hlavnými organizátormi podujatia boli Slovenský zväz tanečného športu, mesto Ružomberok a tanečné štúdio Maestro. Diváci mohli vidieť tancovať mnoho vekových kategórií, od tých najmladších až po dospelých.

Najlepšie páry zo Slovenska

Slovenský pohár sa skladá zo siedmich kôl a hneď úvodné z nich sa začalo na Liptove. Tanečné páry počas celého obdobia zbierajú body, ktoré sa im postupne zapisujú do tabuľky. Pár s najvyšším počtom bodom na konci siedmeho kola sa stane víťazom Slovenského pohára a postúpi na Európsky, ale aj Svetový pohár. „Najlepších tanečníkov v medzinárodnej kategórií a kategórií A videli návštevníci na Slovenskom pohári, ktorý sa začal po skončení Pohára primátora mesta. Jeho súčasťou je aj slávnostný galaprogram, kde súťaž vyvrcholí,“ povedal usporiadateľ súťaže Róbert Szolnoki.

Diváci si podujatie užili

Farebné šaty, rýchle pohyby, príjemná hudba a najmä stovky tanečníkov. Vlnenie sa v rytme samby, jivu, paso doble, rumby ci chache mohli diváci vidieť v rámci latinsko-amerických tancoch. Pre tých, ktorí obľubujú krásne tanečné róby a štandardné tance, si tanečníci pripravili tanečné prevedenia v tangu, waltze, valčíku, slowfoxe či quickstepe.

Ten, kto prišiel do Koniarne, tak určite neoľutoval, pretože sa zabavil nielen pri dobrej hudbe, vyžil sa kultúrne, ale videl aj najlepších slovenských tanečníkov, ktorých dopĺňali aj páry zo zahraničia. „Veľmi vydarená akcia. Konečne niečo kultúrne v Ružomberku, keďže niečo takého štýlu u nás v meste chýba. Nadšenci kultúry, ale aj tancov si určite prišli na svoje,“ zhodnotila diváčka Tatiana z Ružomberka.

Student24/Simona Ivančáková
Foto: autorka

V Ružomberku sa vlnilo v rytme hudby: Predviedlo sa viac ako 320 tanečných párov
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM