Jozef Legéň Udalosti

V Žiline sa to hemžilo kráskami: Pozrite si zábery z kastingu Miss stredných škôl

V poradí už šiesty ročník Miss stredných škôl Slovenskej republiky odštartoval práve v Žiline. Na kasting do metropoly severu prišli preukázať svoju krásu, šarm, charizmu či jazykové znalosti študentky stredných škôl. Nechýbala ani vždy atraktívna promenáda v plavkách.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline sa to hemžilo kráskami: Pozrite si zábery z kastingu Miss stredných škôl
Zdroj: Dnes24.sk

Novinky šiesteho ročníka sú postavené na nových vzdelávacích cieľoch, osvete a boji proti fajčeniu či užívaniu alkoholických nápojov u dievčat, ale aj v zmenách vo fungovaní súťaže. Zaujímavou informáciou je aj nové kritérium na podanie prihlášky do súťaže: záujemkyňa o korunku kráľovnej krásy totiž musí byť nefajčiarka.

„V súťaži treba yyzdvihnúť výchovný, náučný a prípravný charakter podujatia do života so školeniami (etika, etiketa, chôdza, fotenia, prejav pred kamerou a publikom, zahraničné a domáce sústredenia za účelom poznania krajín a miest i pomoci pri rozvoji a poznávaní cestovného ruchu, nadväzovaní zahraničných partnerstiev a neposlednom rade veľký úspech súťaže medzi partnermi a hlavne zahraničnými hostiteľmi,“ povedal riaditeľ Miss stredných škôl Slovenskej republiky Stanislav Šagáth.

Pred porotu predstúpili v plavkách

Už pred treťou hodinou poobede sa začali pred žilinským hotelom schádzať krásky zo stredných škôl celého regiónu. Porota v štvorčlennom zložení hodnotila všetky aspekty ženskej krásy. Každá súťažiaca predstúpila pred porotu v plavkách, previedla chôdzu a následne ju porotcovia vyspovedali. Okrem vonkajšej krásy porotu zaujímala charizma, šarm, jazykové schopnosti a celkové vystupovanie každého dievčaťa

Väčšinou sa prihlasovali do súťaže samé

Študentky sa prihlasovali do súťaže prevažne samé a hlavne tie mladšie prišli na kasting s rodičmi. Zaujímalo nás teda, ako to celé vidí rodič z jeho pohľadu. „Ja som ju prihlásila, ale ona dala taký prvý podnet. Už má podobnú skúsenosť s kastingom, ale vtedy bola ešte mladá a nechceli sme cestovať, bola len v prvom ročníku," prezradila mama jednej súťažiacej a jedným dychom dodala: "Je hrozná nerváčka, nemá rada protirečenie. Čo ona povie, chce aby to tak aj platilo, ale zároveň je strašne citlivá.“

Niektoré mali trému, iné si verili

Pred vyhlásením výsledkov sme vyspovedali viaceré adeptky na korunku krásy. „ Svoje šance vidím tak fifty-fifty. Sú tu aj veľmi sympatické dievčatá ale aj menej sympatické. Trému som vôbec nemala, porota bola v pohode,“ povedala jedna zo súťažiacich. Ďalšia stredoškoláčka prišla na kasting až z Ružomberka, kde sa bude konať finálový kasting Miss stredných škôl.

Povedala nám prečo sa rozhodla pre žilinský kasting. „Som to chcela mať rýchlejšie za sebou, lebo v Ružomberku sa kasting odohrá neskôr. Sestra mi povedala, že sa koná takáto súťaž a ja som si povedala, že prečo nie, veď za to nič nedám,“ povedala 17-ročná súťažiaca, ktorá sa napokon prebojovala do finálového kola súťaže.

Riaditeľa zaujala blondínka

Porota sa nakoniec jednoznačne zhodla na postupujúcich do finálového kastingu. Riaditeľ súťaže Miss stredných škôl Slovenskej republiky Stanislav Šagáth, nám povedal o tejto súťaži viac: „ Myšlienka bola v tom, že takýchto súťaží krásy je strašne veľa. Táto súťaž je za takýchto podmienok jediná v Európe. Ostatné konkurenčné súťaže sú skôr modelingového charakteru ako výchovno- vzdelávacieho a nejakej osvety.

Finalistky sa môžu tešiť na sústredenie na Spiši a čaká ich aj fotenie pri mori. Vybrané krásky pocestujú do Chorvátska, kde absolvujú návštevu veľvyslanectva v Záhrebe a jeden večer budú mať s chorvátskou hudbou a zábavou. Dievčatá navyše pocestujú aj do mesta módy. V Miláne navštívia modelingovú agentúru.

Od riaditeľa súťaže sme sa aj chceli dozvedieť, či práve na žilinskom kastingu našiel svoju favoritku. „ Ťažko povedať. Z tohto kastingu ma výnimočne zaujala iba jedna jediná dievčina s tým, že každé slovo čo vypustila, presne vedela, čo hovorí," uzavrel riaditeľ. Na meno si presne nespomenul, ale prezradil, že bola blondínka.

Z postupu sa nakoniec mohli radovať tieto súťažiace:

  • Gabriela Janetková (19) – Turzovka – Obchodná akadémia Žilina.
  • Veronika Draková (18) – Sverepec – Gymnázium Považská Bystrica
  • Natália Hoštáková (18) – Považská Bystrica – Gymnázium Považská Bystrica
  • Janka Gáťová (15) – Žilina – Gymnázium Žilina
  • Miroslava Jacková (17) – Ružomberok – Gymnázium Ružomberok
  • Karina Beblová (19) – Sučany – Obchodná akadémia Martin
Žilinský kasting Miss stredných škôl Slovenskej republiky
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM