Jaroslav Dodok Univerzity

Univerzita varuje študentov: Dajte si pozor na statusy o alkohole a sexuálnych zážitkoch

Mladí ľudia čoraz častejšie píšu statusy na Facebooku s podrobnosťami o tom, kde a ako žúrovali. Študenti vo Swansea zašli až tak ďaleko, že univerzita ich musela varovať pre zdieľanie „odporných detailov“.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita varuje študentov: Dajte si pozor na statusy o alkohole a sexuálnych zážitkoch

Univerzita vo Swansea vo Veľkej Británii sa rozhodla upozorniť svojich študentov, že zverejňovanie pikantných informácií z ich života na Facebooku, môže sťažiť, či znemožniť ich uplatnenie na pracovnom trhu, informuje o tom MailOnline. „Sme vážne znepokojení z obsahu týchto stránok. Nezodpovedné používanie sociálnych sieti môže študentom poškodiť ich vyhliadky nájsť si v budúcnosti prácu, pretože spoločnosti čoraz častejšie hľadajú informácie o uchádzačoch o zamestnanie na internete,“ píše sa vo vyhlásení univerzity.

Pred pohovorom si vás preklepnú na Facebooku

V súčasnosti je bežné, nielen vo svete, ale aj na Slovensku, že zamestnávatelia si ešte pred pohovorom prekontrolujú potenciálneho budúceho zamestnanca na sociálnych sieťach. To môže spôsobiť problém najmä študentom chváliacim sa v statusoch o chľastaní, jednonocovkách či oplzlých zážitkoch, často podporenými „dokumentačnými“, neraz prinajmenšom ľahko erotickými fotografiami na internete.

Uškodiť vám môže aj používanie vulgarizmov, zdieľanie obrázkov s rasistickým obsahom, či čohokoľvek iného, čo by mohlo uškodiť menu firmy, pre ktorú chcete pracovať.

Skôr než najbližšie budete zdieľať status či fotku, myslite na to, že sociálne siete umožňujú nielen vybudovať si dobré meno, ale aj ho veľmi rýchlo stratiť.

Student24.sk/Kornel Kubík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM