Jakub Forgács Udalosti

Večerné centrum Bystrice sa rozžiari tak, ako bežne nevidno: Aha, aká živá reťaz sa chystá v meste

To sa len tak nevidí! Banskobystrické centrum sa rozžiari vďaka ľuďom. Tí na ňom vytvoria živú svetelnú reťaz.

Ilustračný obrázok k článku Večerné centrum Bystrice sa rozžiari tak, ako bežne nevidno: Aha, aká živá reťaz sa chystá v meste
Zdroj: TASR

Pod Urpínom sa chystá čosi, čo sa bežne nevidí. Iniciatíva banskobystrických učiteľov v spolupráci s Iniciatívou banskobystrických rodičov naplánovali na štvrtok 11. februára 2016 o 18:00 špeciálnu akciu.

Učitelia, rodičia a široká verejnosť v rámci nej vytvoria na Námestí SNP živú svetelnú reťaz. Organizátori vyzývajú, aby si každý priniesol svoj vlastný zdroj svetla.

„Sprievodný program nebude. Jednoducho dúfame, že zapojíme čo najviac ľudí, ktorí podporujú našu myšlienku, urobiť zmeny v školstve tým, že vytvoríme svetelnú reťaz a možno si spoločne zaspievame piesne,“ doplnila pre Bystrica 24 Diana Javorčíková z Iniciatívy banskobystrických učiteľov.

Živú reťaz sme mohli v Banskej Bystrici vidieť aj prednedávnom, keď sa za ruky pochytali banskobystrickí gymnazisti z GASka so svojimi učiteľmi. Vyjadrili im tak podporu v štrajku, v ktorom sú zapojení. Na učiteľov však nezabudli ani na Tajáku, kde si na znak podpory študenti pripli zelené stužky a s učiteľmi spoločne spievali Gaudeamus igitur.

Čítajte tiež:

FOTO a VIDEO: Takéto obrázky sa naskytli pred gymnáziom v Bystrici. Živá reťaz učiteľov so žiakmi!

Silné chvíle na nádvorí bystrického gymnázia: Keď to študenti zbadali, vo veľkom odišli zo školy

Povedali si, že to nemôžu nechať len tak a podporili učiteľov: Takto sa rozhodli štrajkovať bystrickí študenti!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM