Jaroslav Dodok Ostatné

Veľtrh študentských spoločností: Mladí podnikatelia zajtra zabojujú o víťaztvo

Na 18. ročníku celoslovenskej súťaže študentov vzdelávacieho programu Aplikovaná ekonómia sa predstaví 50 študentských spoločností. Veľtrh sa uskutoční už zajtra 21. marca 2013 v Avion Shopping Park v Bratislave od 10- tej hodiny. O víťazovi sa rozhodne až popoludní.

Ilustračný obrázok k článku Veľtrh študentských spoločností: Mladí podnikatelia zajtra zabojujú o víťaztvo
Foto: Jaroslav Dodok

Veľtrh študentských spoločností je vyvrcholením celoročného úsilia študentov stredných a vysokých škôl z celého Slovenska. Na veľtrhu prezentujú svoje podnikateľské plány, ale aj výrobky a služby verejnosti. Stretávajú so svojou konkurenciou a súťažia v niekoľkých kategóriách.

Podujatie organizuje Junior Achievement Slovensko. Záštitu nad veľtrhom prezval prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič.

Čo je to študentská spoločnosť?

Študentská spoločnosť je náročná, ale aj najzaujímavejšia časť programu Aplikovaná ekonómia. Študenti sa stávajú na chvíľu podnikateľmi a majú možnosť vyskúšať si teóriu v praxi. Žiadna študentská spoločnosť nie je rovnaká. Veľtrhy vytvárajú konkurenčné prostredie pre študentské spoločnosti, čo znamená pre tímy príležitosť prezentovať celoročnú prácu študentskej spoločnosti, svoje výrobky a služby, predávať svoje produkty a tak si zvýšiť zisk spoločnosti, ale aj stretnúť sa s ďalšími študentskými spoločnosťami.

Aj vďaka tomuto programu majú mladí ľudia možnosť získať nové zručnosti v oblasti prezentácie na verejnosti, či postúpiť a dostať sa do medzinárodných súťaží na medzinárodné veľtrhy.

student24/jasr.sk foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM