Jaroslav Dodok Šport

VIDEO: Stoch porazil v ankete gól roka aj Messiho a je v Top 3!

Gól nitrianskeho rodáka Miroslava Stocha do siete Genclerbirligi vybrali medzi tri najkrajšie presné zásahy v roku 2012, konkurujú mu Neymar a Radamel Falcao.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Stoch porazil v ankete gól roka aj Messiho a je v Top 3!
Foto: Jaroslav Dodok

Slovenský futbalista Miroslav Stoch sa dostal medzi trojicu finalistov ankety o Puskásovu cenu za najkrajší gól roku 2012.

O prestížne ocenenie, ktoré udelia 7. januára 2013 na galavečere Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Zürichu, sa uchádzajú za svoje presné zásahy aj obhajca vlaňajšieho prvenstva Neymar zo Santosu a kolumbijský futbalista v službách Atlética Madrid Radamel Falcao.

Stochov gól padol v súboji tureckej ligy medzi jeho klubovým zamestnávateľom Fenerbahce Istanbul a Genclerbirligi. Slovákov spoluhráč Alex rozohral 3. marca 2012 rohový kop, loptu odcentroval oblúčikom pred šestnástku, kde ju 23-ročný rodák z Nitry volejom poslal do siete.

„Bol to krásny pocit, ťažko ho opíšem slovami. Už som to raz povedal, ale teraz to musím zopakovať. Toto bol najkrajší gól v mojej kariére. Bol som otočený bokom k bránke, ale vyskúšal som priamu strelu a vyšlo to neskutočne,“ povedal ešte v marci pre svoju oficiálnu internetovú stránku Stoch.

Experti Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) najskôr vybrali Stochov presný zásah medzi desať najkrajších v roku a potom mu fanúšikovia svojimi hlasmi vo verejnom hlasovaní zabezpečili miesto vo finálovej trojke. Falcao sa o ocenenie uchádza zásahom do siete tímu América de Cali v zápase, ktorý sa hral 19. mája.

Hviezda Santosu Neymar upútala expertov marcovým presným zásahom do siete Internacionalu. Do užšieho výberu sa nedostal napríklad presný zásah Argentínčana Lionela Messiho do siete Brazílie v júnovom medzištátnom prípravnom zápase. Fanúšikovia mohli hlasovať do štvrtka 29. novembra.

„Veľmi ma teší, že ma zaradili do tejto ankety. Bude to veľmi ťažké, pretože góly sú tam všetky naozaj krásne. Dúfam, že mi ľudia budú pridávať nejaké hlasy a uvidíme, ako to dopadne,“ povedal po oznámení desiatky finalistov pre svoj web Miroslav Stoch. Puskásovu cenu udeľujú na počesť Ferenca Puskása, kapitána a hviezdy maďarského reprezentačného tímu z 50. rokov 20. storočia. Tento rok ju odovzdajú štvrtý raz.

Video: Stoch porazil v ankete gól roka Messiho a je v Top 3
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM