Jaroslav Dodok Rôzne

VIDEO: Tornádo v New Yorku? Všetko je možné!

Ešte ste nepočuli, že by sa v New Yorku, na východnom pobreží USA, mohlo vyskytnúť tornádo? Tak vedzte, že sa tak stalo a nebolo jedno a ani prvé!

A aby toho nebolo málo, tornáda boli hneď dve! Prvé, slabšie tornádo zasiahlo okolo 11:20 miestneho času časť Queens. Druhé, o niečo silnejšie udrelo o desať minút neskôr v časti Brooklyn.

Ako hovorí Juliana Santiago, obyvateľka New Yorku://** ,,Zotmelo sa a veľmi fúkalo.“** //Šťastím je, že tornádo spôsobilo iba menšie škody na domoch, povyvracalo stromy a stĺpy elektrického vedenia. To najcennejšie, ľudský život neutrpel žiadnu ujmu. Obyvatelia New Yorku boli aj napriek varovaniu pred tornádami, ktoré vydal miestny hasičský zbor prekvapení a veľa z nich si tornádo natáčalo na mobilné telefóny.

New York pustošili dve tornáda [youtube=400,322]h­ttp://youtu.be/Q1VlS10c­byw[/youtube]

Tornádo ovplyvnilo aj aktuálne prebiehajúci grandslamový turnaj US Open v New Yorku, ktorý musel byť pre silný vietor prerušený. Dotklo sa to najmä semifinálového zápasu medzi Španielom Ferrerom a Srbom Djokovičom.

Tornádo sa vyskytlo v New Yorku naposledy v roku 2010, konkrétne sa jednalo o 3 tornáda, ktoré však tiež nespôsobili rozsiahlejšie škody a ani škody na životoch.

student24/Karolína Haramiová foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM