Udalosti

Vyhlásili víťazov súťaže Študentská osobnosť roka: Cenu prezidenta SR získal Tomáš Bertók

Top študentskou osobnosťou roka 2013/2014 a zároveň držiteľom Ceny prezidenta SR sa stal Tomáš Bertók z Chemického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV).

Ilustračný obrázok k článku Vyhlásili víťazov súťaže Študentská osobnosť roka: Cenu prezidenta SR získal Tomáš Bertók
Zdroj: TASR

Ocenenie získal za svoju dizertačnú prácu v odbore biotechnológia, ktorá sa venovala jednej z najcitlivejších metód na detekciu glykoproteínov (komplexných cukrov).

V priestoroch Pálfiho paláca dnes vyhlásili víťazov v celkovo 11 kategóriách podľa jednotlivých študijných smerov. Víťazi získali vecné ceny a finančnú odmenu. Napríklad cenu Hospodárskych novín na základe internetového hlasovania verejnosti získala Eva Tvrdá z Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU v Nitre. Predstavitelia fakúlt v rámci jubilejného 10. ročníka nominovali celkovo 66 študentov vysokých škôl a vedeckých pracovísk.

Projekt organizuje Junior Chamber International – Slovakia a uskutočňuje sa pod záštitou prezidenta SR, s podporou Slovenskej rektorskej konferencie a pod odbornou garanciou Slovenskej akadémie vied. Podujatie má za cieľ zviditeľniť a predstaviť verejnosti študentov 1., 2. alebo 3. stupňa vysokoškolského štúdia, vynikajúcich nielen v odbore, ale napr. aj v študentských odborných súťažiach, prípadne doktorandov s významnými vedecko-výskumnými výsledkami, ale i úspešných umelcov či športovcov.

Foto: Víťaz Tomáš Bertók (vpravo), cenu odovzdáva predseda Junior Chamber International – Slovakia Marián Meško.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM