Jaroslav Dodok Rôzne

Vysokoškoláci žiadajú prešetrenie doktorátu Jána Figeľa

Študentská rada vysokých škôl chce, aby sa vyvodili dôsledky aj pre vysokú školu, ktorá doktorandský titul udelila.

Študentská rada vysokých škôl žiada príslušné orgány verejnej správy, aby dôsledne prešetrili podozrivé priznanie doktorandského titulu poslancovi Národnej rady SR Jánovi Figeľovi a následne vyvodili dôsledky a sankcie voči vysokej škole, ktorá mu diplom vydala.

Agentúru SITA o tom informoval tajomník Študentskej rady vysokých škôl pre vzťahy s verejnosťou Radoslav Zemko.

„Zároveň žiadame pána poslanca Figeľa o zodpovedný prístup k tejto záležitosti, pretože takéto situácie výrazne degradujú hodnotu vysokoškolských diplomov a vážnosť vedy a výskumu na Slovensku,“ povedal tajomník Študentskej rady vysokých škôl Radoslav Zemko.

Predsedovi KDH Jánovi Figeľovi v roku 2007 pomohla pri získaní titulu PhD. funkcia eurokomisára. Informáciu priniesol 6. augusta denník SME.

Rektor súkromnej Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety a Figeľov oponent Vladimír Krčméry a tiež šéfka skúšobnej komisie Alžbeta Mrázová priznali, že titul dostal aj napriek nedostatkom dizertačnej práce a prihliadali na Figeľovo medzinárodné postavenie.

Noviny tiež pripomenuli, že šéf KDH obhajoval titul v odbore sociálna práca, ktorému sa profesijne nevenoval. Túto tému nerozoberal ani vo svojej práci. Upozornili, že titul získal za knihu o integrácii Slovenska do Európskej únie, ktorej je spoluautorom.

student24/webnoviny foto: sita/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM