Rastislav Búgel Univerzity

Vžili sa do role dospelákov: Malí školáci sa stali študentmi nitrianskych univerzít

Slávnostnou imatrikuláciou sa prvý prázdninový deň začala Nitrianska letná univerzita, spoločný projekt Slovenskej poľnohospodárskej univerzity a Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre v spolupráci s Mestom Nitra. Do ôsmeho ročníka projektu sa prihlásilo 80 detí vo veku 8 až 11 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Vžili sa do role dospelákov: Malí školáci sa stali študentmi nitrianskych univerzít
Zdroj: Dnes24.sk

Kapacitné možnosti však umožnili prijať len 55 detí. Tie sa hravou a tvorivou formou oboznámia s akademickým prostredím, charakterom štúdia na univerzite a vybranými zaujímavými témami predstavujúcimi súčasť ponuky študijných programov na obidvoch univerzitách.

„Doterajších sedem ročníkov neformálneho vzdelávania úspešne absolvovalo 391 detí,“ informovala prorektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity pre informatizáciu a rozvoj univerzity Roberta Štěpánková.

Jednotlivé aktivity letnej univerzity sú rozdelené do rôznych tematických okruhov prispôsobených veku aj záujmom detí. Organizátori im priblížia univerzitný život, sprístupnia vedu a techniku, predstavia jej aplikovateľnosť v praxi. Tohtoročnou novinkou je aktivita Mladý geológ, v rámci ktorej sa deti niečo dozvedia z geologickej histórie Slovenska so zameraním na najdôležitejšie minerály a horniny vyskytujúce sa u nás či Mladý hipológ, počas ktorej si osvoja základné charakteristiky plemien koní, základy správneho jazdenia a zásady ovládania koní. Nitrianska letná univerzita vyvrcholí 10. júla slávnostnou promóciou, v rámci ktorej bude absolventom udelený certifikát s titulom Academicus Nitriensis Jr.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM