Anabela Mikušiaková Rôzne

Zahraniční študenti sa spojili s neziskovou organizáciou pre dobrú vec

Zahraničný študenti z programu Erasmus navštívili neziskovú organizáciu Ľudia Ľuďom s nápadom zorganizovať deň zameraný pre deti. Chcú, aby spoznali iné krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Zahraniční študenti sa spojili s neziskovou organizáciou pre dobrú vec
Foto: Anabela Mikušiaková

Pri Kuchajde vznikla akcia Spolu svetom, zameraná na deti a spoznávanie rôznych kultúr. Študenti z programu Erasmus sa rozhodli spoločne s neziskovou organizáciou Ľudia Ľuďom vytvoriť akciu, vďaka ktorej majú deti možnosť spoznať krajiny, kultúry a zvyky z iných kútov sveta.

„Deti sa hravou formou učia niečo viac o ostatných krajinách. Našim cieľom je naučiť ich niečo nové a zároveň im pripraviť pekný deň,“ hovorí jeden zo študentov programu Erasmus.

Okrem skákacieho hradu sú pre deti pripravené v každom stánku rôzne zábavné aktivity. Ak dieťa splní úlohu, dostane pečiatku do špeciálne vyrobeného „pasu“ a po vyzbieraní všetkých pečiatok získa pexeso.

„Je tu sedem stánkov rôznych krajín – Španielsko, Slovinsko, Taliansko, Čína, Macedónsko, Rumunsko a Belgicko. V každom stánku deti nájdu zaujímavosti, ktoré možno nenájdu na internete. Tie sú od ľudí, ktorí tam reálne žijú,“ hovorí PR manažérka Ľudia Ľuďom, Natália Báreková.

Rytmus nepozná hranice

Na deti čaká ešte bábkové divadlo na Rázcestí, autogramiáda s Thomasom Puskailerom a bubnový workshop. Ten si pre nich pripravil Miro Randuška. Priniesol so sebou až 50 ďalších nástrojov na spoločné aktivity.

„Rytmus dáva ľudí dokopy a je univerzálnym jazykom. Prekonáva všetky hranice, či už vekové, spoločenské alebo aj tie na zemi. Rytmus je pre nás veľmi prirodzená vec, lebo ho máme v sebe. Celý život nám bije srdce, chodíme a dýchame. Deťom chcem ukázať, že môžeme spolu vytvoriť niečo bez toho, aby sme sa poznali či nacvičovali,“ hovorí Randuška.

Cieľom akcie je spraviť pekný deň nie len deťom, ale všetkým Bratislavčanom. Každý kto príde si môže zakúpiť tombolu, ktorou podporí dve výzvy. Peniaze vďaka Ľudia Ľuďom poputujú súrodencom na rehabilitáciu.

Prečítajte si tiež: Na Kolibe otvoria nový cyklochodník

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM