Jakub Forgács Rôzne

Zápis prváčikov v Poprade bude trvať tri dni a... takto mesto vychádza v ústrety pracujúcim rodičom

Rodičia malých Popradčanov, zbystrite pozornosť. Zápis do prvých ročníkov mestských základných škôl sa nezadržateľne blíži a jeho časy idú v ústrety aj pracujúcim rodičom. Čítajte informácie, ktoré netreba prehliadnuť!

Ilustračný obrázok k článku Zápis prváčikov v Poprade bude trvať tri dni a... takto mesto vychádza v ústrety pracujúcim rodičom
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk

Zápis budúcich prvákov bude v Poprade prebiehať počas prvého aprílového týždňa, od utorka 5. apríla do štvrtka 7. apríla. Čas zápisu je prispôsobený aj pre rodičov, ktorí končia v práci v neskorších hodinách či chodia do práce až popoludní.

„Zápis do prvého ročníka v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad sa koná v jednotnom termíne v čase od 12:00 do 17:00,“ uviedla vedúca Oddelenia školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Poprade Edita Pilárová.

Doplnila, že vo výnimočných prípadoch na základe žiadosti zákonného zástupcu a po dohode s riaditeľom školy, môže byť dieťa zapísané aj v inom náhradnom termíne. „Ide predovšetkým o prípady, keď rodičovi nevyhovuje čas zápisu. Ten sme určovali s prihliadnutím na pracovné zmeny v podnikoch,“ povedala Pilárová. Doplnila, že na zápise nemusia byť prítomní obaja zákonní zástupcovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM