Jaroslav Dodok Životný štýl

Zaujímavosť dňa: Čo hľadajú Slováci na Googli najčastejšie?

Spoločnosť Google vo štvrtok na tlačovej konferencii zverejnila rebríčky najvyhľadávanejších výrazov vo svojom vyhľadávači na Slovensku za rok 2012. Najväčším skokanom spomedzi slovenských osobností sa stal Majk Spirit, medzi svetovými celebritami získala prvenstvo Whitney Houston.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť dňa: Čo hľadajú Slováci na Googli najčastejšie?
Foto: Jaroslav Dodok

Vôbec najčastejšie vyhľadávaným výrazom na slovenskej verzii Googlu bol rovnako ako vlani Facebook, za ktorým nasledovali YouTube, Pokec, Bazoš a Gmail.

Ďalším rebríčkom, ktorý predstavitelia Googlu predstavili, bol zoznam najväčších skokanov. V ňom sú zoradené výrazy, o ktoré počas roku 2012 najviac stúpol záujem.

Na prvej priečke sa umiestnila reality šou Hotel Paradise, ktorá vytlačila z vrcholu minuloročného víťaza – ďalšiu reality šou Farma. Tá tento rok skončila druhá. Prvú päťku dopĺňajú Modrykonik, voľby 2012 a Telekom. Z tohto rebríčka vyplýva, že najsilnejším tohtoročným trendom na Slovensku je televízny obsah online, pričom najobľúbenejšie sú práve rôzne reality šou.

V kategórii skokanov medzi zahraničnými osobnosťami sa na prvej priečke umiestnila zosnulá americká speváčka a herečka Whitney Houston, za ktorou nasledujú Felix Baumgartner, Michael Clarke Duncan, James Blunt a Macaulay Culkin.

V rovnakom rebríčku slovenských celebrít triumfoval rapper Majk Spirit pred Petrom Saganom, Egom, Celeste Buckingham a Petrom Končekom.

Najvyhľadávanejším médiom na Slovensku boli Topky, za nimi sa umiestnili Sme (sme.sk), Nový čas (cas.sk), Pravda a Joj. Medzi televíznymi programami dominovali spomínané reality šou Hotel Paradise a Farma, ďalej nasledujú Televízne noviny, seriál Panelák a ďalšia reality šou Farmár hľadá ženu.

Spomedzi politikov Slováci a Slovenky na Googli najviac vyhľadávali Igora Matoviča, potom Petra Kažimíra, Luciu Nicholsonovú, Daniela Lipšica a Alojza Hlinu.

V rebríčku najvyhľadávanejších slovenských olympionikov sa na prvej pozícii umiestnil cyklista Peter Sagan, za ním skončili Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Danka Barteková a Michal Martikán.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM