Tlačové správy

Zbavte sa nepotrebného odpadu aj použitého oleja: Zberné miesta, kde ho môžete odovzdať

Nepremeškajte príležitosť opäť jednoducho odovzdať nepotrebný elektroodpad, staré batérie a plechovky. Do triediacich boxov je možné priniesť po prvýkrát aj použitý olej z domácností.

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa nepotrebného odpadu aj použitého oleja: Zberné miesta, kde ho môžete odovzdať
Zdroj: PR

Od piatka 15. do pondelka 18. júla 2016 môžete priniesť odpad pred obchodné domy Kaufland v Bardejove, Bratislave – Patrónke, Košiciach – Nad jazerom, Novom Meste nad Váhom, Sabinove, Šamoríne a v Zlatých Moravciach a odovzdať ho do špeciálnych zberných nádob.

Ekologické nakladanie s odpadmi a ochrana životného prostredia sú cieľmi projektu Zelený Kaufland. V rámci neho Kaufland už tretí rok organizuje na vybraných filiálkach zberné dni, počas ktorých sa doteraz celkovo vyzbieralo viac ako 7 ton recyklovateľného odpadu.

Zberné dni majú motivovať a naučiť ľudí zodpovedne nakladať s odpadom, triediť ho a podporovať recykláciu. „Tohtoročné zberné dni budú prebiehať na 7 filiálkach v čase od 8,00 do 20,00 hod., a to v troch vlnách v júli, septembri a v októbri. Sme radi, že na ne reflektuje čoraz viac ľudí a teší nás aj množstvo 296 kg vyzbieraných nápojových plechoviek, s ktorých zberom sme v uplynulom roku začali ako prvý a zatiaľ jediný maloobchodný reťazec na Slovensku,“ povedala Erika Turček Pfundtnerová, vedúca oddelenia CSR v Kauflande.

Novinkou tohto ročníka je už spomínaný zber použitého domáceho oleja. „Tešíme sa, že tento rok sa projekt Zelený Kaufland rozširuje práve o spoluprácu s nami, vďaka ktorej, dúfame, že výrazne zmeníme zmýšľanie spotrebiteľov ohľadne nakladania so zvyškovým olejom v domácnostiach. Aj touto aktivitou chceme upozorniť na to, že vyliatie napríklad 1 dcl použitého oleja do výlevky dokáže znečistiť niekoľko tisíc litrov vody. Ak sa však správne separuje, môže ešte poslúžiť v chemickom priemysle alebo pri výrobe biopalív, čím sa znižuje závislosť na rope a biopalivová zložka, ktorá sa primiešava do motorovej nafty taktiež znižuje emisie skleníkových plynov,“ uviedol Martin Meliš zo spoločnosti Inta. Odporúča olej po vychladnutí zliať cez sitko do suchej a čistej PET fľaše a tú následne počas zberných dní odovzdať v Kauflande.


Spoločnosť Kaufland
Spoločnosť Kaufland patrí k lídrom medzi obchodnými reťazcami a v súčasnosti prevádzkuje viac ako 1 150 samoobsluž­ných obchodných domov v Nemecku, Českej republike, Poľsku, Chorvátsku, Rumunsku, Bulharsku a na Slovensku. Obchodné domy Kaufland ponúkajú veľa rôznych značkových produktov, atraktívne privátne značky a širokú škálu regionálnych produktov. Spoločenská zodpovednosť a ochranu životného prostredia je neoddeliteľnou súčasťou korporátnej politiky Kauflandu. Viac informácií na: www.kaufland.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zber odpadu a oleja Kaufland
3
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM