Stanislav Černák Rôzne

Zvolenskí študenti vedia ako na to: Spravili najlepší projekt v Európe, získali najviac hlasov a majú AUTO!

Súťaží je veľa, víťaz však len jeden. Toto sa ale Zvolenčanom podarilo. Svojim projektom zaujali natoľko, že hlavná cena putuje do Zvolena!

Ilustračný obrázok k článku Zvolenskí študenti vedia ako na to: Spravili najlepší projekt v Európe, získali najviac hlasov a majú AUTO!
Zdroj: TASR

Projekt študentov zvolenskej Technickej akadémie (TA) získal najviac hlasov v európskej súťaži Car Donation, ktorá je súčasťou projektu Skills for the future. Od organizátora súťaže, spoločnosti Hyundai, získali nové auto.

„Na aute sa študenti nebudú voziť, ale je určené na študijné účely ako učebná pomôcka,“ povedal riaditeľ školy Ján Marko. Projekt organizuje kórejská automobilka štvrtý raz, zvolenská TA sa tento rok prihlásila premiérovo. Celkovo sa na súťaži zúčastnilo 32 stredných škôl z celej Európy.

„Projekt prepája teoretické znalosti, ktoré školy odovzdáva študentom, s praktickými skúsenosťami. Je presne tým, čo potrebujeme – aby sa naša mladá generácia dokázala priblížiť praxi v technických odboroch, ktoré sú teraz na vzostupe,“ konštatoval Marko.

Na Slovensku sa projekt a súťaže realizujú v spolupráci s neziskovou organizáciou JA Slovensko, v rámci stredoškolského predmetu aplikovaná ekonómia. „Cieľom je zaplniť medzeru medzi teoretickým vzdelaním a reálnou podnikateľskou praxou,“ zdôraznila programová manažérka JA Slovensko Katarína Palečková.

Úlohou študentov bolo vytvoriť čo najlepší poster, prezentujúci školu. „Zároveň bolo treba vytvoriť motivačný list, prečo by práve naša škola mala získať automobil,“ pripomenul Marko. O tom, koho projekt je najlepší, sa hlasovalo na internete.

Súčasťou projektu je aj európska súťaž o najlepší podnikateľský plán, ktorý minulý rok vyhral tím Obchodnej akadémie z Levíc. Jeho členovia vyvinuli, marketingovo uviedli a predali novú mobilnú aplikáciu pomenovanú Careful eye. Tá umožňuje rodičom bezpečne a priamo komunikovať s deťmi cestujúcimi v zadnej časti automobilu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM