Peter Handzuš Rôzne

Drogy v škole: Učiteľka načapala študentku (14) s marihuanou

14-ročné dievča z Gánoviec nosilo do školy marihuanu. Drogu u žiačky našla v základnej škole v Spišskej Sobote jedna z učiteliek. Gánovčanku vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Drogy v škole: Učiteľka načapala študentku (14) s marihuanou
Zdroj: Webnoviny.sk

Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol v stredu obvinenie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 14-ročnému dievčaťu z obce Gánovce – Filice.

Obvinené dievča malo od presne nezistenej doby až do 30.10.2012 precho­vávať u seba vysušené vrcholcovité časti rastliny konope. Marihuanu o celkovej hmotnosti 3,20g s priemerným 1,6 % obsahom THC mala v plechovej dóze. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť 6 obvykle jednorazových dávok drogy.

Plechovú dózu s drogou našla 30.10.2012 u ob­vinenej učiteľka a to v triede základnej školy v Poprade – Spišskej Sobote počas vyučovania na 1. hodine.

Rastlinnú sušinu policajti zaistili a zaslali na expertízne skúmanie. Po potvrdení, že ide o drogu ako aj po vykonaní ďalších procesných úkonov vyšetrovateľ mladistvé dievča obvinil z drogovej trestnej činnosti. Stíhaná je na slobode.

(V piatok 11.1.2013 nás policajti informovali, ze sa nejednalo u ZŠ v Matejovciach, ale ZŠ v Spišskej Sobote. Za chybu v texte spôsobenú nie našou vinou sa ospravedlňujeme)

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM