Kornel Kubík Rôzne

Nová výška na Slovensku? Štrnásta súkromná vysoká škola dostala od ministerstva zelenú

V súčasnosti pôsobí na Slovensku 13 súkromných vysokých škôl. Možno však pribudne ďalšia. Ministerstvo školstva sa chystá návrh na odobrenie pôsobenia novej vysokej školy posunúť na rokovanie vlády. Návrh rezort posunul do medzirezortného pripomienkového konania.

Ilustračný obrázok k článku Nová výška na Slovensku? Štrnásta súkromná vysoká škola dostala od ministerstva zelenú
Zdroj: Webnoviny.sk

V Šamoríne by tak mohla vzniknúť súkromná škola s názvom Technologický Inštitút A. Ruprechta a. s., odborná vysoká škola. Štátny súhlas na pôsobenie súkromnej vysokej školy udeľuje vláda SR, kabinet ho prerokuje na návrh ministerstva školstva. „Keďže sú splnené podmienky na udelenie štátneho súhlasu, navrhuje ministerstvo školstva vláde udeliť štátny súhlas,“ uvádza sa v materiáli z rezortu školstva.

Súkromná, ale bezplatná

Akreditačná komisia najprv žiadosť o pôsobenie súkromnej školy posúdila a súhlasí s tým, aby dostala od vlády zelenú. Škola by mala poskytovať denné štúdium na bakalárskom stupni v študijnom programe materiálové technológie v hlavnom odbore chemické technológie a vedľajšom strojárstvo.

Podľa denníka Pravda za inštitútom stojí finančník Mário Hoffmann. Škola by mala fungovať od septembra budúceho roku. Technologický inštitút A. Ruprechta má byť prvou technicky zameranou súkromnou vysokou školou. Ročne plánuje prijať 60 študentov. Aj keď bude škola súkromná, pre študentov bude bezplatná, píše denník dnes na šiestej strane v príspevku s názvom „Pellegrini súhlasí s novou vysokou školou“.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk, TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM