Kornel Kubík Rôzne

Novinka na univerzite: Tu budú vznikať študentské firmy a nielen to...

Po Novom roku spustí Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne do prevádzky Študentské centrum. Slúžiť bude pre kreatívne aktivity študentov, študentské firmy a start up firmy a coworking pre firmy spolupracujúce so študentmi. Informoval rektor TnUAD Jozef Habánik.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na univerzite: Tu budú vznikať študentské firmy a nielen to...
Foto: Kornel Kubík

„Študentské centrum bude využívané pre neformálne prezentačné akcie a stretnutia študentov s úspešnými absolventmi našej univerzity a tiež pre prezentácie zamestnávateľov a ďalších zaujímavých ponúk pre študentov. Aktivity Študentského centra budú mediálne podporované študentským rádiom, ktoré je súčasťou tohto priestoru pre študentov,“ priblížil Habánik.

Ako dodal, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v priebehu posledných dvoch rokoch zrušila všetky detašované pracoviská a začali sa orientovať na denné formy štúdia, vedeckovýskumnú činnosť a kvalitu študijných programov orientovaných pre potreby trhu práce. V akademickom roku 2013/2014 stúpol počet študentov TnUAD zapísaných do prvého ročníka medziročne o 13,9 percenta. „Počet prihlášok kopíruje demografický vývoj, ktorý ako externý faktor nevieme ovplyvniť,“ doplnil rektor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM