Peter Dóža Šport

Rekord prekonaný nebol, Orol vyhral nad Levom!

Očakávaný duel KHL medzi Levom Praha a Slovanom Bratislava prilákal do pražskej O2 arény množstvo divákov.

Ilustračný obrázok k článku Rekord prekonaný nebol, Orol vyhral nad Levom!
Foto: Peter Dóža

Povrávalo sa, že by mohli česko-slovenskí fanúšikovia atakovať rekord návštevnosti KHL. Keď hlásateľ oznámil, že sa v hale nachádza 15 543 ľudí nastalo mierne sklamanie. Rekord 16 317 zo zápasu Lev Praha – Dynamo Moskva prekonaný nebol. Atmosféra, ktorú vytvorili diváci bola neskutočná. Nikoho neprekvapilo, že bolo počuť hlavne tábor Slovanistov.

Predpokladalo sa, že sa na zápas príde pozrieť niečo cez 8000 Slovákov, no určite ich bolo viac. Veď, nestáva sa tak často, že pri príchode domácich celý štadión píska a bučí. Chorály ako: „My sme Slovan a my sme tu doma“ či „Slovan, gól“ bolo počuť celý zápas. Pražskí tábor bol v nemom úžase z toho, akú atmosféru vytvára ich protivník.

Ľubomír Višňovský, najskloňovanejší hráč belasých v posledných dňoch, sa nemohol zúčastniť dnešného zápasu z dôvodu suspenzácie, ktorú mu udelil jeho zámorský klub New York Islanders. Uvidíme, ako sa situácia okolo neho vyvinie. Šanca, že ho fanúšikovia Slovana uvidia v belasom drese je čím ďalej tým menšia.

V úvode zápasu ostal celý štadión v údive po tom, čo sa hneď z prvej akcie presadil domáci Klepiš. Tento rýchlo inkasovaný gól naštartoval hostí a po prvej tretine bolo 3:1 v prospech Slovákov. Góly zaznamenali Bakoš, Olvecký a Bližňák. V druhej tretine sa podarilo neistého brankára Štěpánka zneistiť ešte viac, keď sa po tečovanej delovke od modrej presadil Kytnár. Na rad prišlo množstvo súbojov, ktoré obohacovali toto stretnutie. Každý z tímov bol poriadne namotivovaný, veď išlo o derby. Na strane Slovana nastali behom druhej tretiny chvíľky nepozornosti, ktoré premotivovaní Češi využili a tak bolo razom znížené na 4:3. Presadili sa Klepiš, ktorý zaznamenal svoj druhý gól v zápase a Rachúnek. V tretej tretine sme gól nevideli, no boli to nervy až do konca. Zbytočný útočný faul Hudáčka 2 minúty pred koncom umožnil domácim šancu na vyrovnanie. Obetavou hrou si však Slovan výhru 4:3 udržal a tak si zo stovežatej Prahy odnáša veľmi cenné 3 body!

student24/Jakub Mitter foto/teraz.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM