Rôzne

Školstvo má nového šéfa: Prezident vymenoval za ministra Petra Pellegriniho

Prezident SR Andrej Kiska dnes prijal demisiu ministra školstva Dušana Čaploviča. Do funkcie ministra školstva zároveň vymenoval bývalého štátneho tajomníka ministerstva financií Petra Pellegriniho (na foto). Prinášame vám jeho profil.

Ilustračný obrázok k článku Školstvo má nového šéfa: Prezident vymenoval za ministra Petra Pellegriniho
Zdroj: TASR

Peter Pellegrini je podpredsedom strany Smer-SD a okresným šéfom strany v Banskobystrickom kraji. Narodil sa 6. októbra 1975 v Banskej Bystrici. Je absolventom Ekonomickej fakulty banskobystrickej Univerzity Mateja Bela – odbor financie, bankovníctvo, investovanie a Ekonomickej fakulty Technickej univerzity Košice.

Do roku 2002 bol živnostníkom. V roku 2006 bol prvýkrát zvolený za poslanca NR SR, bol člen Výboru NR SR pre hospodársku politiku, člen Výboru NR SR na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) a člen Mandátového a imunitného výboru NR SR.

V rokoch 2006–2010 bol predsedom Komisie pre dopravu, pošty, komunikácie a informatizáciu spoločnosti pri Výbore pre hospodársku politiku. Poslancom NR SR sa stal aj v roku 2010 a pôsobil v parlamentom výbore pre financie a rozpočet a na preskúmavanie rozhodnutí NBÚ. Do tretice bol zvolený do NR SR aj v predčasných parlamentných voľbách 2012 a stal sa štátnym tajomníkom ministerstva financií.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM