Kornel Kubík Udalosti

Taják otvoril dvere budúcim študentom: Na nádvorí si zahrali Človeče nehnevaj sa

V utorok 22.10.2013 bilingválna sekcia a matematické triedy Gymnázia J.G.Tajovského otvorili svoje brány zvedavým a nádejným budúcim študentom, ktorí dostali možnosť vidieť a vyskúšať si aspoň na pár hodín život na gymnáziu.

Ilustračný obrázok k článku Taják otvoril dvere budúcim študentom: Na nádvorí si zahrali Človeče nehnevaj sa
Zdroj: Dnes24.sk

Pokusy v laboratóriu aj hodina francúzštiny

Bilingválna sekcia sa tento rok mohla tešiť naozaj z vysokej účasti a záujmu ôsmakov a deviatakov na dni otvorených dverí. Až 108 žiakov, sprevádzaných 31 rodičmi, prišlo objaviť tajomstvo štúdia vo francúzskom jazyku. Priniesli so sebou množstvo zvedavých otázok, na ktoré im s radosťou odpovedali profesori i lektori, no veľmi cenné rady a názory dostali aj od súčasných študentov.

Hodina fyziky, pokusy v laboratóriu chémie, hodina francúzštiny, diskusia so študentmi sekcie, ktorí sa zúčastnili dlhodobejších pobytov v zahraničí i predstavenie celého konceptu bilingválneho štúdia… Toto všetko a ďalšie aktivity čakali na návštevníkov dňa otvorených dverí v bilingválnej sekcii, ktorí sa, dúfame, o rok stanú študentmi školy.

Matematické triedy sa tiež nedali zahanbiť v počte záujemcov a privítali približne 60 motivovaných mladých žiakov z rôznych kútov Banskobystrického kraja. Na začiatku sa dozvedeli základné informácie o štúdiu v matematických triedach, ktoré boli obohatené ukážkami zo študentských prác týkajúcich sa rôznych tém či už matematiky, deskriptívnej geometrie alebo spojenia matematiky a umenia.

Na nádvorí hrali Človeče nehnevaj sa!

Na nádvorí školy si budúci študenti zaujímavým spôsobom – spojením obľúbenej hry Človeče nehnevaj sa! a matematiky preopakovali vedomosti a prepočítali príklady, ktoré sa im budú hodiť nielen pri prijímacích testoch, ale aj pri očakávanom Testovaní deviatakov. Zaujímavými fyzikálnymi pokusmi a cennými informáciami o výučbe informatiky sa návštevníci zoznámili s odbornými učebňami, ktoré ponúka škola. Tento výnimočný deň sa zakončil zodpovedaním na všetky zvedavé otázky.

Student24.sk/A­lexandra Katinová, Peter Sokol

Taják otvoril dvere budúcim študentom bilingválnej sekcie a matematickej triedy
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM