Jaroslav Dodok Rôzne

Zaujalo nás: Belgickí mladíci spájajú Európu, vymysleli unikátny projekt

Projekt s názvom Hello Europe chce spojiť ľudí na celom svetadieli a dovoliť im zažiť atmosféru a kultúru inej krajiny aj bez nutnosti cestovania. Má umožniť, aby sa ľudia nielen videli, ale aj počuli, a tak sa navzájom spoznali.

Ilustračný obrázok k článku Zaujalo nás: Belgickí mladíci spájajú Európu, vymysleli unikátny projekt
Foto: Jaroslav Dodok

Mladí Belgičania, ktorí pracujú v oblasti filmového priemyslu, predstavili verejnosti začiatkom jari zaujímavú myšlienku. Projekt, ktorí aj vďaka sociálnym sieťam získava masovú podporu v rôznych kútoch sveta, dostal názov Hello Europe (Ahoj Európa) a sleduje jednoduchý cieľ – spojiť ľudí na celom svetadieli a dovoliť im zažiť atmosféru a kultúru inej krajiny aj bez nutnosti cestovania.

„Hoci žijeme v blízkosti Bruselu – politického hlavného mesta Európy, nevieme, ako vyzerá váš život – život Portugalcov, Malťanov, Nórov, Rakúšanov, Talianov, Poliakov … Radi by sme vás spoznali všetkých,“ uviedla trojica, ktorá stojí za celou myšlienkou.

Aby túto situáciu zmenili, Belgičania Senne Dehandschutter, Majd Khalifeh a Mathias Brouns chcú vytvoriť sieť veľkoplošných interaktívnych obrazoviek, ktoré spoja Európanov v rôznych mestách. Obrazovky s rozmermi 6×2 metre by mali byť umiestnené na frekventovaných miestach a námestiach veľkých európskych miest. Každú pol hodinu sa obrazovky v dvoch odlišných mestách prepoja a zobrazia aktuálnu situáciu na opačnom konci. Obrazovky majú umožniť, aby sa ľudia nielen videli, ale aj počuli, a tak sa navzájom spoznali.

„Keď budete prechádzať pred obrazovkou, budete mať pocit, ako by ste boli v inom meste,“ uviedli Belgičania. Obrazovky by sa podľa ich názoru dali využiť aj pri organizovaní mnohých medzinárodných podujatí. „Tanečné súboje, medzinárodné rande, koncerty, divadelné predstavenia, detské hry alebo politické debaty – možnosti sú nekonečné. Každý človek či organizácia, ktorá bude mať zaujímavý projekt, ho takto bude môcť zrealizovať na medzinárodnej úrovni,“ dodali.

Zaujalo nás: Belgickí mladíci spájajú Európu, vymysleli unikátny projekt
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM