Ľubomír Hudačko Univerzity

Fakulta manažmentu v Prešove oslavuje okrúhle výročie: Bude aj Manager Párty!

Viac ako 2000 poslucháčov aktuálne študuje na Fakulte manažmentu Prešovskej univerzity v Prešove. Tá si pripomína aktuálne 10. výročie svojho vzniku, hoci história manažerských odborov pritom siaha až k Nežnej revolúcii!

Ilustračný obrázok k článku Fakulta manažmentu v Prešove oslavuje okrúhle výročie: Bude aj Manager Párty!
Zdroj: Dnes24.sk

Nová organizačná zložka univerzity oficiálne vznikla 1. októbra 2004 integráciou troch základných pracovísk. Katedra manažmentu a inštitút turizmu a hotelového manažmentu pôvodne pôsobili v rámci Filozofickej fakulty a katedra verejnej správy bola pôvodne v štruktúre Fakulty humanitných a prírodných vied.

Podnety na vznik od študentov

Súčasný dekan fakulty Róbert Štefko, ktorý stál pri zrode štúdia manažmentu na tejto univerzite, nikdy nezabudne pripomenúť skutočnosť, že výrazné podnety na vznik i samotný vývoj tohto odboru vychádzali aj radov samotných študentov. História štúdia manažérskych odborov totiž siaha až do obdobia Nežnej revolúcie, presnejšie do roku 1990.

Spresnil, že odbor sa budoval zdola na základe požiadaviek doby, pretože nové fungovanie štátu a trhový systém vyžadovali iné prístupy. Napriek tomu, že gro práce na vytvorení nového programu bolo na vyučujúcich, spomína si na študentské podnety.

Manager Párty

„Štyria študenti videli perspektívu odboru a boli výraznými akcelerátormi celého vývoja a im samým sa predĺžilo štúdium zo štvorročného na päťročné. Nakoniec ako prví absolvovali magisterské štúdium v odbore personálny manažment,“ pripomína dekan.

Etapy vývoja a proces konštituovania fakulty si zamestnanci a študenti pripomenuli v rámci rozšíreného kolégia dekana, kde sa konala prezentácia i ocenenie zamestnancov. Druhou časťou osláv bude 27. novembra v poradí 20. ročník akcie, ktorá nesie názov „Manager Párty“.

Šanca pre pedagógov získať spätnú väzbu

„Tá má tiež svoj príbeh, pretože sa začala organizovať po piatich rokoch existencie odboru, konkrétne v roku 1995. Od vtedy sa koná každoročne vždy v októbri alebo v novembri a sú na nej vítaní učitelia, študenti a absolventi štúdia manažmentu,“ konštatoval Štefko.

Doplnil, že takéto podujatie nie je len o spomienkach na štúdium. Je výraznou príležitosťou na to, aby napríklad pedagógovia získali spätnú väzbu o tom ako sa darí ich študentom a čerpali tak nové podnety na svoju prácu. Okrem toho, úspešní absolventi sa môžu so súčasnými študentmi podeliť o svoje skúsenosti z praxe a nadviazať profesionálne kontakty.

foto: unipo

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM