Jakub Forgács Zábava

FOTO: Centrum Bystrice hýrilo farbami. Medzi stovkov pestrých bežcov aj známy YouTuber a barani

Nevšedný pohľad sa naskytol domácim aj návštevníkom mesta pod Urpínom. Zafarbení bežci zdolávali 5-kilometrovú trať v uliciach. Čo priniesla premiéra jedinečnej akcie do Bystrice a kto všetko vybehol do ulíc? Pozrite si FOTO!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Centrum Bystrice hýrilo farbami. Medzi stovkov pestrých bežcov aj známy YouTuber a barani
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

Sobotné popoludnie prinieslo do Banskej Bystrice mesta beh, aký sa len tak nevidí. Prvýkrát sme sa dočkali podujatia Farbám neujdeš, ktoré sa koná až v troch slovenských mestách. Prečo si organizátori vybrali práve mesto pod Urpínom?

„Voľba bola jednoduchá, mali sme Bratislavu a Košice, potrebovali sme niečo na pol cesty. Samozrejme sme Banskú Bystricu vybrali aj preto, že kandiduje na Európske mesto športu,“ povedal pre Bystrica24.sk Antonín Pospíchal z organizačné­ho tímu.

Pre bežcov bola pripravená päťkilometrová trať, päť farebných zón, pričom v posledná lietali okrem farieb aj trblietky. „Snažíme sa podporiť zdravý životný štýl. Dnes majú ľudia jedinečnú možnosť prísť sem aj s rodinou a zabehnúť si. Je úplne jedno či niekto túto trať zdolá za 20 minút alebo za hodinu a pol,“ dodal Pospíchal.

Bežcov ešte pred štartom nabudilo tanečné vystúpenie Element. Nasledovala spoločná rozcvička a vyhadzovanie farieb. Toho sa zúčastnili aj známy YouTuber Matúš a hokejisti Banskej Bystrice.

Do ulíc vyrazili stovky ľudí všetkých vekových kategórií, pričom nechýbali ani úplne najmenší či štvornohí chlpáči. Keďže išlo hlavne o zábavu a nie o vrcholový výkony, trasu mestom si mnohí užívali a vyrazili v ľahkom tempe. Farebný však bol každý, mnohí od hlavy až po päty.

Po dobehnutí do cieľa sa predstavila kapela Mafia Corner a nasledovalo žrebovanie výhercov súťaží s partnermi behu. A keďže si tento netradičný beh nenechala ujsť ani redakcia nášho spravodajského portálu, prinášame vám zábery priamo z miesta. Pozrieť si ich môžete v priloženej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Sokoliari, klauniáda aj Celeste Buckingham. MDD pod Pamatníkom SNP pritiahlo davy

FOTO: Beh Farbám neujdeš prilákal stovky Bystričanov!
49
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM