Jaroslav Dodok Ostatné

Konferenciu „Poznaj Svoje Peniaze“ zavŕšili mladí v centrále SLSP

Včera 26. apríla bolo v rámci projektu Poznaj Svoje Peniaze vybratých celkom 17 projektov z celého Slovenska, ktorí dostali možnosť zúčastniť sa konferencie na západe Slovenska.

Tento program je jedným z najmodernejších a najinovatívnejších riešení finančnej gramotnosti mladých ľudí. Mladí ľudia v rámci tohto predmetu na školách nazývaný aj manžmentom osobných financií.

[blockquote]Tento program rieši všeobecnú nevzdelanosť mladých ľudí v oblasti osobných financií. Bol vytvorený Nadáciou pre deti Slovenska, ktorá bola matkou tohto projektu. Momentálne je projekt financovaný z finančných prostriedkov Nadácie Slovenskej Sporiteľne, ktorej záleží na finančnej gramotnosti mladých ľudí.[/blockquote]

Prvá časť tejto konferencie prebiehala v Senci, kde mladí ľudia boli oboznámený hlbšími cieľmi projektu a boli začlenení do developerského procesu tohto programu. V rámci prvého dňa boli workshopy zamerané na zlepšenie komunikačných a prezentačných schopností, kde samotní študenti ocenili takúto možnosť získania praktických informácií, ktoré sú vo veľmi širokej škále využiteľné v praxi.

Druhý deň prebiehal priamo v centrále Slovenskej Sporiteľni v Bratislave, kde boli prezentované samotné projekty, ktoré jednotlivý študenti vypracovali. Pri prezentovaní týchto prác bola prítomná 6 členná porota, ktorá sa skladala z viacerých pracovníkov Nadácie pre deti Slovenska, ale aj samotnej Slovenskej Sporiteľne, ktorí nehodnotili len práce, ale celkový dojem, prezentačné zručnosti a inovatívnosť. Hlavný ekonóm Nadácie pre deti Slovenska odpovedal na otázku „Aký máte názor na tento program?“ nasledovne:

//,,Ja ho určite hodnotím pozitívne, pretože každý program, ktorý je smerovaný k mladým ľuďom má vždy svoj cieľ. Cieľom je aby získali mladí ľudia nejaký prehľad o fungovaní moderného sveta 21. storočia a bol pre nich prínosom.“ //

Po vyhodnotení projektov účastníci dostali vecné dary a certifikáty o tom, že nadobudli zručnosti potrebné k prezentácii.

Konferenciu študenti hodnotili jednoznačne pozitívne a vyjadrili hlboké poďakovanie Nadácii pre Deti Slovenska a Nadácie Slovenskej Sporiteľni za možnosť zúčastniť sa na tomto projekte a boli veľmi radi, že už v mladom veku mali možnosť zažiť veci, ktoré im v budúcnosti môžu pomôcť a to všetko len vďaka programu „Poznaj Svoje Peniaze“.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM