Jaroslav Dodok Ostatné

Liga proti rakovine približuje Deň narcisov piesňou i online hrou

Dobrovoľníci označení špeciálnymi identifikátormi budú dobrovoľné finančné príspevky zbierať do 5000 pokladničiek len v deň zbierky 12. apríla.

Ilustračný obrázok k článku Liga proti rakovine približuje Deň narcisov piesňou i online hrou
Foto: Jaroslav Dodok

Žltý kvietok nádeje

Výnos už 17. ročníka charitatívneho podujatia opäť pomôže realizovať a podporí programy a projekty v prospech onkologických pacientov, ich rodín i zdravej populácie. Prejaviť spolupatričnosť onkologickým pacientom a ich blízkym budú môcť občania v uliciach miest a obcí Slovenska kúpou žltého kvietka nádeje. Tohtoročná zbierka a jej kampaň má však aj novinky, ktoré dnes v Bratislave na stretnutí s médiami predstavila Liga proti rakovine (LPR).

Hlavnou novinkou kampane je pieseň pre všetkých, ktorí pomoc potrebujú i pre všetkých, ktorí ju ochotne a radi poskytujú. „Túžili sme po takejto forme sprievodného znaku kampane a konečne sa nám to podarilo. Vznikla pesnička špeciálne na Deň narcisov s úžasným textom úžasného človeka,“ komentovala Eva Kováčová, výkonná riaditeľka LPR, „erbovú pieseň“, ktorej text pripravil textár Ján Štrasser, melódia je autorským dielom Braňa Kostku. V rámci celej mediálnej kampane bude zaznievať jej refrén, prípadne celá pieseň v podaní Janky Golisovej a Bratislavského chlapčenského zbo­ru.

Pomáhať bude až 16.053 dobrovoľní­kov

V rámci kampane, ktorá sa začala 1. apríla a potrvá do 20. apríla, oslovuje LPR verejnosť prostredníctvom elektronických a printových médií, LCD obrazoviek, kín, vizuálov v dopravných prostriedkoch či obchodných centrách. Na komunikáciu s mládežou využíva internet. Prostredníctvom neho posilnila komunikáciu s verejnosťou aj cez novovytvorenú webstránku www.dennarcisov.sk, na ktorej záujemcovia nájdu aktuálne informácie o zbierke a použití jej výnosov od roku 2010.

„Zaradili sme tam zaujímavosti o dobrovoľníkoch, nájdete tam všetky vizuály Dňa narcisov, spôsoby, ako možno prispieť a veľmi zaujímavý fenoménik, dúfam, hlavne pre mladých ľudí – online hra s výstižným názvom Vyklikaj ‚špekulantov‘ z ulíc,“ povedala Eva Kováčová s tým, že prístupná a nenásilná online hra nemá poslúžiť len na zábavu. „Boli by sme veľmi radi, keby si ľudia hlavne všímali identifikačné znaky, ktorými sú opatrení všetci naši dobrovoľníci a týmto spôsobom dali najavo, že zbierka je naozaj transparentná a kto chce prispieť práve na Deň narcisov, presne vie, ktorým dobrovoľníkom to tak má urobiť.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM