Jaroslav Dodok Šport

Medziuniverzitný futbalový turnaj vyhral tím MTF Allstars

Druhý ročník medziuniverzitného futbalového turnaj O pohár rektora UCM ovládli futbalisti z Materiálovo - technologickej fakulty STU v Trnave. Oba tímy z tejto fakulty skončili v prvej štvorke, víťazom sa stal tím pod názvom MTF Allstars, ktorý získal už svoju druhú trofej na tomto podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Medziuniverzitný futbalový turnaj vyhral tím MTF Allstars
Foto: Jaroslav Dodok

V areáli AŠK Slávia Trnava sa včera (10.4.2013) odohrávali boje medzi univerzitnými tímami niekoľkých slovenských univerzít a podujatie postupne dostáva aj celoslovenský ráz. Okrem domácich zástupcov z Univerzity sv. Cyrila a Metoda, Trnavskej Univerzity a spomínanej Materiálovo – technologickej fakulty STU v Trnave sa zúčastnili podujatia študenti z Pedagogickej fakulty UKF Nitra, Technickej univerzity vo Zvolene, Katolíckej univerzity v Ružomberku, Selye János univerzity v Komárne, Lekárskej fakulty Univerzity Komenského či VŠEM v Bratislave.

Konfrontácia vysokoškolákov zo všetkých kútov Slovenska bola naozaj vyrovnaná, o čom svedčí aj fakt, že tri zo štyroch štvrťfinálových bojov rozhodovali strely zo značky pokutového kopu. Do bojov o medaily sa nakoniec dostali mužstvá PF UKF, Fakulty sociálnych vied UCM a obe mužstvá MTF STU Trnava.

Rovnako ako vo štvrťfinále, tak aj vo finálovom súboji budúcich pedagógov z UKF v Nitre proti MTF Allstars rozhodli o víťazovi až pokutové kopy, v ktorých boli úspešnejší hráči tímu MTF Allstars, aj vďaka najlepšiemu brankárovi turnaja Tomášovi Píšovi. Aby porazení finalisti nezostali celkom smutní, ako najlepší hráč turnaja bol zaslúžene vyhodnotený ich futbalista Juraj Krkoška.

V súboji o tretie miesto si bronzovú priečku vybojovali hráči FSV UCM v Trnave, ktorí zdolali mužstvo MTF STU. V drese Fakulty sociálnych vied UCM si navyše vybojoval titul najlepšieho strelca Dušan Krcho, ktorý k bronzu svojho mužstva prispel deviatimi presnými zásahmi. V rámci turnaja sa takisto uskutočnilo zaujímavé exhibičné stretnutie medzi deťmi z Detského domova v Trnave a ženským výberom UCM, ktoré nielen spestrilo futbalový deň, ale podčiarklo sympatickú spoluprácu organizátorov z Kabinetu TV a športu FMK UCM a detského domova v Trnave..

Víťazom sa stalo mužstvo MTF Allstars, ktoré si pripísalo druhé víťazstvo na turnaji. Minuloročným obhajcom bola Selyeho univerzita v Komárne.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM