Jakub Forgács Šport

Najväčšie stretnutie parkouristov v Bystrici predo dvermi. Toto všetko sa chystá

Už o pár dní sa pod Urpínom stretnú parkouristi z niekoľkých krajín. Umenie pohybu si na vlastnej koži budete môcť vyskúšať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie stretnutie parkouristov v Bystrici predo dvermi. Toto všetko sa chystá
19
Galéria
Foto: Michal Mihál

Podujatie Parkour Meeting Banská Bystrica 2018 sa v našom meste uskutoční už po ôsmykrát. Konať sa bude primárne na Zimnom štadióne – v hale B a v parku pod Pamätníkom SNP. Aj tento rok pritiahne do mesta pod Urpínom množstvo nadšencov umenia pohybu. Tí spolu nebudú súťažiť, ale vymieňať si skúsenosti a baviť sa pohybom.

Tradičné podujatie má opäť medzinárodný charakter. “Môžem prezradiť, že očakávame účastníkov zo Slovenska, Česka, Rakúska a rovnako príde aj španielsky hosť Aral Roca Gomez z tímu Born to Trace. Zaujímavosťou tiež je, že máme zaregistrovaných najviac dievčat – parkouristiek za všetkých osem ročníkov,” uviedol Dávid Lupták, jeden z organizátorov podujatia.

Zdroj: YouTube.com

“Meeting odštartuje vo štvrtok 26. júla o 18:00 oficiálnym otvorením, na ktorom je vítaná aj široká verejnosť. Hlavnými dňami podujatia sú piatok 27. júla a sobota 28. júla, kedy prebiehajú spoločné rozcvičky a workshopy,” pokračoval Lupták, ktorý spomenul aj dôležité časy, ktoré by mohli zaujímať návštevníkov z radov verejnosti:

  • 26. júla (štvrtok) o 18:00 – oficiálne otvorenie akcie v Hale B
  • 27. júla (piatok) o 9:00 – spoločná rozcvička v parku pod Pamätníkom SNP
  • 27. júla (piatok) o 18:00 – workshop základov parkouru pre verejnosť v Hale B
  • 27. júla (piatok) o 20:00 – Parkour Spirit (oceňovanie parkourových dobrovoľníkov) na Zimnom štadióne v Hale B
  • 28. júla (sobota) o 9:00 – spoločná rozcvička v parku pod Pamätníkom SNP
  • 28. júla (sobota) o 14:00 – workshop základov parkouru pre verejnosť v Hale B

“Okrem spomínaných časov budú môcť návštevníci sledovať tréning parkouristov a ich workshopy, ktoré budú prebiehať v hale aj mimo nej. Jeden workshop bude aj pre deti z detského domova. V záujme zachovania bezpečnosti sa však nebude môcť verejnosť zapájať do všetkých aktivít v hale a rovnako ani skúšať náročnejšie prvky. Pohyb bude tiež možný len vo vyhradenom priestore. Ak však prídete vo vyššie uvedených časoch na workshopy základov parkouru, priestor a čas tam bude vyhradený špeciálne pre vás,” vysvetlil podrobne Lupták.

Pozrieť si môžete aj promo video aj foto z minulého ročníka podujatia!

V OBRAZOCH: Pod Urpínom sa stretli parkouristi. Zažili dni plné pohybu
19
Galéria
Foto: Michal Mihál
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM