Jaroslav Dodok Ostatné

Nový projekt pre banskobystrickú mládež mapuje aktivity a možnosti v meste

Zapoj sa! Tak znie názov projektu, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok 25. júla v Tématickom centre mládeže (TCM). Iniciovala ho Jarmila Lipková z Centra voľého času Junior v rámci Národného projektu Komprax.

Ilustračný obrázok k článku Nový projekt pre banskobystrickú mládež mapuje aktivity a možnosti v meste
Foto: Jaroslav Dodok

Jarmila Lipková v TCM spolu s členmi Rady študentov primátora mesta Banská Bystrica (RŠ MBB), informovala zástupcov organizácií pracujúcich s mládežou, Fakulty prírodných vied UMB a starostu obce Dúbravica o vzniku a úlohách RŠ MBB. Spoločne predstavili aktivity dvoch projektov, na ktoré získali finančné prostriedky z programu EÚ Mládež v akcii.

,,Okrem šírenia informácií bolo ďalším cieľom zmapovať záujmy mladých ľudí, ponúknuť im zaujímavé voľno-časové aktivity a informovať ich o možnostiach podieľať sa aktívne na príprave a realizácii podujatí RŠ MBB," priblížila Lipková.

Ďalší členovia preto oslovovali mladých ľudí v meste a na sídliskách, aby prostredníctvom rozhovorov a dotazníka získali potrebné informácie. ,,Veríme, že získané informácie a kontakty prispejú k súdržnosti a spoločným aktivitám mladých ľudí v meste a okolí, keďže nám všetkým ide o to isté. Uvítame v našich radoch každého, kto má dobrý nápad, vie pomôcť organizačne, chce predviesť svoj talent, alebo sa chce akýmkoľvek spôsobom zapojiť," hovorí Jozef Gašparík z Rady študentov mesta Banská Bystrica.

Banskobystrická mládež sa môže tešiť na prvé veľké podujatie už 3.septembra. V tento deň sa na Námestí SNP uskutoční akcia „My, školou povinní“, ktorá slávnostne otvorí školský rok hudobnými, tanečnými a športovými vystúpeniami, priestor ponúkne hlavne študentom stredných škôl.

Nový projekt pre banskobystrickú mládež mapuje aktivity a možnosti v meste
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM