Jaroslav Dodok Ostatné

Peace one day - Bratislava 2012

Dňa 21. septembra 2012 sa o 15:30 uskutoční na Primaciálnom námestí benefičný koncert piatich slovenských kapiel (Signature, One year after, Alone, Smiles and tears, Ranné toporenie) spojený s diskusiou týkajúcou sa mieru v kontexte doby.

Akcia je organizovaná Študentskou radou vysokých škôl pri príležitosti celosvetovej iniciatívy Organizácie spojených národov s názvom, Peace one day – Global truce 2012 a je inšpirovaná paralelným koncertom, ktorý sa uskutoční vo Veľkej Británii pod záštitou Eltona Johna.

Cieľom podujatia je spoločne s ostatnými krajinami podporiť jeden deň bez vojen a solidaritu občanov na svete. Idea podujatia je najlepšie vystihnutá v citáte londýnskeho profesora Matsa Berdala://** „Ak sa nám podarí znížiť mieru násilia v jeden jediný deň, ukážeme čo môže znamenať stabilné nastolenie mierového stavu a dostaneme sa k nemu o krok bližšie.“**//

Myšlienku vzájomnej solidarity a svetového mieru sa rozhodla podporiť aj Študentská rada stredných škôl, ktorá podujatie Peace one day šíri aj medzi stredoškolákmi.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM