Kornel Kubík Šport

Silvestrovský beh: V priaznivom počasí športovali najmenší aj veteráni

Zatiaľ čo iní ešte „vianocovali“ pri dobrom jedle či televízii, niektorí z tých aktívnejších sa rozhodli deň stráviť inak. Na už 48. ročníku podujatia s názvom Silvestrovský beh medzi mostami, ktorý zorganizoval Atletický oddiel TJ Družba Piešťany.

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovský beh: V priaznivom počasí športovali najmenší aj veteráni
Foto: Kornel Kubík / Zdroj: Dnes24.sk

Každoročne 30. decembra sa stretávajú profesionálnejší i rekreační bežci na jednom z vôbec najstarších behov na Slovensku – Silvestrovskom behu medzi mostami. Tento ročník všetkých prekvapilo mimoriadne priaznivé počasie, ktoré prialo skvelým výkonom.

Štartovalo sa popoludní o 15:30 na Kolonádovom moste. Kategórie zahŕňali všetkých od tých najmenších, cez žiacke kategórie, dorastencov, hlavnej kategórie mužov a žien až po veteránov. Dĺžka trate bola prispôsobená každej kategórii (od 150 metrov až po 10 km).

Podujatie sa nemohlo zaobísť bez tradičného piešťanského Furmanského behu s dĺžkou 5 km bez rozlíšenia veku, pohlavia, výkonnosti – jednoducho pre všetkých.

Podujatie uzatvorila tombola, ktorej hlavnou cenou bol tablet. Panovala tu príjemná atmosféra a zúčastnení odchádzali s dobrou náladou. Pre mnohých to bolo aj netradičné-športové uzatvorenie roka.

Student24/Monika Kusendová, foto: autorka

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM