
Šošovica trochu inak: Takto z nej robia polievku Taliani
Zatrepaná šošovica od starej mamy je vždy skvelá. Ale predsa, skúste pozrieť tento recept. Ide o malú zmenu, ale polievka bude mať úplne inú atmosféru. Jednoducho taliansku.
Šošovica trochu inak: Takto z nej robia polievku Taliani
Zatrepaná šošovica od starej mamy je vždy skvelá. Ale predsa, skúste pozrieť tento recept. Ide o malú zmenu, ale polievka bude mať úplne inú atmosféru. Jednoducho taliansku.

Potrebujeme:
- 500 g šošovice,
- 200 g tenko nakrájanej dusenej šunky K-Classic,
- 2 strúčiky cesnaku, 1 stredne veľkú cibuľu,
- 1,5 dcl bieleho vína,
- 250 g cherry paradajok,
- 1 stredne veľkú mrkvu,
- soľ, čierne korenie, olivový olej, oregano
(Všetky ingrediencie sú dostupné v obchodnom reťazci Kaufland)
Postup:
Šošovicu si podľa návodu na vrecku namočíme. Nakrájame na kocky cibuľu, smažíme na oleji, jemne ju zasolíme. K tomu pridáme smažiť nastrúhanú mrkvu a následne nasekaný cesnak.
Podlejeme vínom, pridáme šošovicu, okoreníme a tiež vodu – toľko, koľko šošovica prijme. Chceme, aby sa voda úplne odparila, keď bude šošovica hotová a mäkká.
Tesne pre koncom dáme nakrájané paradajky, tie dusiť dlho nepotrebujú. Potom aj na kocky nasekanú šunku. Tiež oregano, ak treba, ešte dochutíme soľou a korením.
Foto: Ilustračné
(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy
- Rýchlejšie, vyššie, silnejšie?
- Valentínsky ples gymnazistov
- Ako čo najlepšie napísať sloh zo slovenčiny? Prečítajte si rady pre maturantov
- 7 osvedčených spôsobov, ako si zlepšiť pamäť a učiť sa rýchlejšie
- 8 trikov, ako sa naučiť po anglicky bez bifľovania sa slovíčok a gramatiky
- Marec - mesiac knihy
- FEJTÓN. Spomienky na maturitu: Aj malé meškanie môže niekedy spôsobiť veľké problémy
- Rady pre maturantov, ako správne napísať sloh vo všetkým žánroch
- TOP 10 najinteligentnejších ľudí sveta: Sú medzi nimi aj deti
- Prax v porovnaní s teóriou: Študenti v tom majú jasný názor