Jaroslav Dodok Ostatné

Študenti v Terchovej: Získavali nové zručnosti a skúsenosti

Kde sa piesok lial a žiaci školili, tam prebiehalo stretnutie žiackych školských rád. Tri dni, ktoré spojili zástupcov škôl regiónov Kysuce a Horného Považia a mnohé naučili.

Ilustračný obrázok k článku Študenti v Terchovej: Získavali nové zručnosti a skúsenosti
Foto: Jaroslav Dodok

Spomedzi nových skúseností a zážitkov napríklad tvorba tímu, komunikačné metódy, legislatíva, tvorivé riešenie úloh, rozdelenie úloh, vedenie diskusie, neverbálna komunikácia, pojem osobnosť, motivácia, spätná väzba, vyjednávanie a plánovanie. A to všetko za necelé tri dni, od 24.-26.10. v Terchovej.

Školenie prebiehalo pod záštitou RMZK – Rady Mládeže Žilinského Kraja a bol podporený Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR z programu ADAM 2 a zúčastnilo sa ho 28 členov ŽŠR spolu s tromi lektormi – Karin, Majom a Darinou. Spoločne s nimi sme sa zabávali a obohacovali sa o nové poznatky.

Okrem rôznych prednášok a inšpirácii pre ŽŠR, sme však pracovali aj na úlohách podporujúcich kreativitu, logiku, spoluprácu a vo všeobecnosti veci, ktoré sa uplatňujú i v bežnom živote.

Skúste si aj sami vytvoriť aspoň desať viet, kde každé slovo (vrátanie predložiek) môže začínať len na niektoré dve písmená, v mojom prípade K a P. Alebo premiestnite pohár plný vody z bodu A do bodu B bez toho aby ste sa ho dotýkali rukami a bez toho aby ste z neho vyliali, s pomocou šiestich špajdlí, troch šatiek a lepiacej pásky. Prípadne vyriešiť logickú úlohu, poskladať hlavolam, pripraviť večerný program a zoradiť 15 vecí podľa dôležitosti, zachránené z vraku kozmickej lode, ktoré vám majú pomôcť prejsť 300 km k materskej lodi. Ťažké? A presne v tom je sila spolupráce.

student24/Jozef Bátrna

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM